Sport- és tanulmányi versenyek az ipolysági egyházi iskolaközpont jubileuma alkalmából

Sport- és tanulmányi versenyek az ipolysági egyházi iskolaközpont jubileuma alkalmából

November utolsó napjaiban nagyszabású tanulmányi versenyt szervezett az idén alapításának harmincadik évfordulóját ünneplő ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola. A több tantárgyban megrendezett megmérettetésbe tizennégy felvidéki tanintézmény kapcsolódott be.

„A harmincéves jubileumunkhoz kapcsolódva hirdettük meg a sport- és tantárgyi versenyeket, melyekbe a környező tanintézmények, testvériskoláink, valamint a felvidéki katolikus oktatási intézmények kapcsolódtak be” – nyilatkozta a Felvidék.ma megkeresésére Pálffy Dezső, a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola igazgatója. Az október 21-ei központi ünnepségről szóló tudósítás ITT olvasható.

Még október folyamán szervezték meg az FF Kupa elnevezésű sportversenyt. A kupa részeként labdarúgásban, asztaliteniszben és kiütős játékban versengtek a tanulók. A sportrendezvénybe hat iskola kapcsolódott be.

– sorolta az intézmény vezetője.

Az egyes versenyeken belül korcsoportok szerinti kategóriákban versenyeztek a jelentkezők. A tantárgyi versenyeken tizennégy iskolából közel kétszázötven tanuló vett részt. Az anyaországból az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium és Kollégium, a Veresegyházi Katolikus Gimnázium, valamint a balassagyarmati Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium képviseltette magát.

A versenybe bekapcsolódott az ipolysági magyar óvoda és a Pongrácz Lajos Alapiskola is. A környék tanintézményei közül az ipolyviski, az ipolybalogi, az ipolynyéki, az ipolyszakállosi, valamint a palásti alapiskola tanulói és az ipolyhídvégi óvoda gyermekei versenyeztek. Emellett a felvidéki magyar katolikus iskolaközpontok is bekapcsolódtak a tantárgyi versenyekbe. A komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont, a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont, illetve a gútai Nagyboldogasszony Iskolaközpont szintúgy küldött csapatokat a vetélkedőkre.

Hírdetés

A rajzpályázatra 86 pályamű érkezett. Itt öt kategóriában hirdetett eredményt az Antal Gábor, Czibulya Lívia és Antal Fógel Andrienn alkotta zsűri. A második legnagyobb részvételű versenynek a szavalóverseny számított. A Chrenko Ildikóból, Jánosík Máriából, Pokorný Ondrusz Annából és Bolgár Katalinból álló zsűri ötven szavalót hallgatott meg a nap folyamán.

Az angol fordítói versenybe összesen 34 tanuló jelentkezett. A német fordítói versenyre 11-en jelentkeztek. A munkákat a háromtagú bizottság, Judita Hroncová – Mészárosová, Zolcer Andrea ás Kapusník Ildikó értékelte.

Az énekversenybe 22 tehetséges diák kapcsolódott be. Őket Lőrincz Sarolta Aranka, Berekné Baltazár Aranka és Csáky Máté hallgatta meg. A hittanversenyen 18 tanuló mérte össze a tudását, akik közül Holló Ilona, Gyurász Pál atya és Bacsa Beáta tanárnő választotta ki a három díjazott csapatot.

A Pálinkás Tibor, Molnár Margit és Gazdag József összetételű bírálóbizottság értékelte a helytörténeti verseny 15 versenyzőjének igényesen elkészített prezentációját.

Gyurász Pál közreműködésével ekkor adnak hálát a 30 éves működéséért, erre várják a jelenlegi és az egykori „fegyvernekis” diákokat is.

A tantárgyversenyek eredményei ITT olvashatóak. További információk és fotók a versenyről az egyházi iskolaközpont közösségi oldalán, valamint hivatalos honlapján találhatók.

(PP/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »