Az édesanyákat köszönti műsoraival a közmédia

Az édesanyákat köszönti műsoraival a közmédia

Május első vasárnapján a közmédia csatornái tematikus műsorokkal, saját gyártású tartalmakkal és a család fontosságát bemutató filmekkel köszöntik az édesanyákat, nagymamákat.

Édesanyám címmel saját gyártású kisfilmekkel várja nézőit május 5-én a Duna. Az anyák napján változó időpontokban látható összeállításokban édesanyjukhoz fűződő érzéseiket, megható történeteiket osztják meg a Duna műsorvezetői, Somossy Barbara, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre, a Magyarország, szeretlek! házigazdája, Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművész, valamint A Dal 2024 győztes szerzeményének előadója, László Evelin.

A család fontosságát bemutató filmet vetít vasárnap 21 órától a Duna. A Csók, Anyu! című játékfilm időutazásra hív a 80-as évek mindennapjaiba egy négytagú középosztálybeli család történetén keresztül. Az anya (Udvaros Dorottya) idegenvezetőként dolgozik, az apa (Koltai Róbert) folyton maszekol, egyfolytában a pénzért, a jólétért dolgoznak, mindenki rohan, soha nincs idő semmire. Még a két imádott gyerekre, a gimnazista Marira és a kis Petire sem. A család belső kommunikációja írásban, a konyhai üzenőtáblán zajlik, mígnem Marinak egy pillanatra sikerül megállítania ezt a folyamatot. Anyák napján este látható a Nyárutó című amerikai filmdráma. Főszereplője a kamasz Henry (Gattlin Griffith), aki igyekszik gondját viselni zárkózott anyjának (Kate Winslet). A családról és szeretetről szóló megrendítő történet 22:50-kor kezdődik a Dunán.

A magyar líra édesanyákról szóló legszebb darabjaival jelentkezik a nap folyamán a Vers mindenkinek című sorozat az M5 kulturális csatornán. A többi közt elhangzik Petőfi Sándor Füstbe ment terv, Weöres Sándor Buba éneke és József Attila Mama című költeménye.

Hírdetés

Az M2 Gyerekcsatornán anyák napja alkalmából ismét betekinthetnek az Ünneplőben című minisorozat családjának életébe. A közmédia gyerekcsatornájának saját gyártású, az ünnepek jelentőségét bemutató sorozatában ezúttal a gyerekek azon dolgoznak, hogy édesanyjuknak szívmelengető meglepetést szerezzenek. A gyerekcsatornán látható animációs sorozatok aktuális részei is e nap jelentőségét éltetik. A fiatal zebra, Zou egy gyönyörű szélcsengőt, míg Pat, a kutya különleges kirakóst készít édesanyjának. A Charley az iskolában című sorozat főhőse és barátai nagy izgalommal előkészített meglepetése csaknem lelepleződik, A Fikszik anyák napi epizódjában pedig Tom Thomas fagylalttal szeretne kedveskedni édesanyjának, titkos barátai segítségével pedig sikerül is „épségben” megőrizni a finomságot.

Az M2 Petőfi TV-n május 3-án az Esti Kornél műsorvezetői meghitt gondolataikat tolmácsolják édesanyjuknak a 20:50-től látható adásban. A Mit kíván? című műsorban Kovács Kati 1982-es felejthetetlen klasszikusával, az Úgy szeretném meghálálnival  köszöntik az édesanyákat, nagymamákat, a műsor sztárvendége Király Linda énekes lesz.

Az anyaság témáját járja körbe május 3-án a Kossuth Rádió Válasz-utak című műsora. A 11:32-kor kezdődő adásban fiatalok beszélgetnek az anyává válásról, és arról, lehet-e valaki édesanya anélkül, hogy saját gyermeke lenne. Anyák napján, május 5-én 14 órától a Családok, történetek című műsorban különböző anyasorsokat ismerhetnek meg. A covid következtében sokan veszítették el szüleiket, vagy társukat. Az ő megsegítésükre létrejött, a közmédia Jónak lenni jó! karitatív akciója által is támogatott Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke, Herczegh Anita mesél jelenlegi feladataikról. A műsorban ezen kívül interjút hallhatnak egy Duchenne-szindrómával érintett kisfiú szüleivel, és egy olyan anya történetét is megismerhetik, aki írásaival más szülőknek segít felnőtté váló gyermekeik elengedésében. E napon tematikus adással készül 15:30-tól a Kívánságkosár, valamint a 18:30-kor kezdődő Irodalmi Újság is.

A Dankó Rádió vasárnap reggeli Jó pihenést című műsorában Nádas György vendége Rókusfalvy Lili, a Duna műsorvezetője lesz, aki május első vasárnapját anyaként és gyermekként is ünnepli. A május 5-én 13 órától hallható Jó ebédhez szól a nóta című adásban ismét átélhetik a május 2-i stúdiókoncertet. Ebben a Balázs József és zenekara által kísért énekesek, Szóka Júlia és Tolnai András édesanyjukhoz fűződő kapcsolatukról is beszélnek. 14 órától háromórás anyák napi kívánságműsorral készül a magyar zene rádiója, a Szív küldi szívnek szívesen adásában hallgatók üzenhetnek az édesanyáknak, nagymamáknak, dédmamáknak, keresztanyáknak. A 17 órakor kezdődő Tudod-e még az én nótám című műsorban pedig a hallgatók anyák napi történeteiket osztják meg édesanyjuk kedves nótái mellett.

MTVA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »