Sípályákat kellett bezárni Ausztriában a tömeg miatt. Szlovákiában megkezdődött az aranyhét

Sípályákat kellett bezárni Ausztriában a tömeg miatt. Szlovákiában megkezdődött az aranyhét

Hatalmas tömeg volt hétvégén az osztrák sípályákon, a parkolók már reggel megteltek. Bár a koronavírus-járvány terjedése miatt Ausztria szombattól a szigorú korlátozások immár harmadik szakaszát vezette be, a sípályák kinyithattak, de csak a környékbelieket fogadhatták, ráadásul minden tizennégy év felettinek orrot és szájat fedő maszkot kellett viselnie, ha a sífelvonót akarta használni.

Ennek ellenére a szombati szép időben tömegek kerekedtek fel, hogy havas szenvedélyüknek hódoljanak. Emiatt több síterephez vezető úton alakult ki torlódás, ami balesethez is vezetett. A karintiai Bodentalban a szombati tömeg miatt vasárnap bezárták a sípályákat, a Bécshez közeli Semmeringen pedig a szánkópályát.

Hírdetés

Szlovákiában szintén megkezdődött az aranyhét, a sípályák többsége és a szálláskapacitások megteltek. A mintavételi helyek előtt Jasnán hosszú sorok kígyóztak. Dóvalon (Donovalyn) 10 eurót kértek egy antigéntesztért. Aki nem akart sorban állni, azok többsége kifizette az illetéket, így hamarább sorra tudott kerülni.

EuronewsKörkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »