Simán kikapott a Sepsi-SIC, távolinak tűnik a továbbjutás

Simán kikapott a Sepsi-SIC, távolinak tűnik a továbbjutás

A mezőnyből csak 31 százalékos pontossággal dobó Sepsi-SIC simán, azaz 73–54 arányban kapott ki a görög Olimpiakosztól a belgrádi Euroligás selejtezőtorna kedd esti nyitómérkőzésén. A sorozat főtáblájára jutással zsinórban harmadszor próbálkozó sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek a mérkőzés teljes egésze alatt futottak az eredmény után és a tizenkilenc pontos vereségüket követően egyre távolibbnak tűnik a kontinentális elit. Csapatunkra ma 22 órától ismét egy komoly meccs vár, hiszen lányainknak a szerb házigazda, a Crvena Zvezda ellen kell bizonyítaniuk.

A 2017/18-as Európa-kupa csoportkörében találkozott egymással legutóbb a görög Olimpiakosz és a háromszéki Sepsi-SIC, akkor osztozkodtak a győzelmen a csapatok. Itthon 59–55-re győzedelmeskedtek a zöld-fehérek, ám a párharc visszavágóját 67–56-ra veszítették el Zoran Mikes tanítványai. Most a belgrádi Euroliga-selejtező nyitómérkőzésén ismét összecsapott a két gárda és nagyon kiegyeztünk volna az előbbi eredménnyel.

Khadijiah Cave kétpontosa nyitotta meg görög-székely párharcot, amire gyorsan válaszolt a pályaválasztó Olimpiakosz. Egy újabb Cave kosárral ismét előnyben került a Sepsi-SIC, de a hellének Anna Spyridopoulou triplájával átvették a vezetést, amit a mérkőzés végéig ki sem engedtek a kezükből (5–4). A folytatásban felváltva pontoztak a csapatok, ám a pontosabban célzó, illetve dobó olimpiakoszos lányok lassan, de biztosan elléptek a mieinktől (15–8). Zoran Mikes ekkor magához rendelte tanítványait, akiket sajnos nem igazán tudott felrázni, és a zöld-fehérek ötpontos hátrányban zárták az első negyedet (20–15). A következő szakaszban is a görög kosarasok irányították a küzdelmet, mind támadásban, mind védekezésben jobban teljesítettek, és a 16. percben már tízpontos volt az előnyük (33–23). Innen a Sepsi-SIC egyszer, az Olimpiakosz kétszer kért időt, a nagyszünetre pedig 39–31-re alakult az eredmény.

 

Hírdetés

 

A fordulásig még úgy tűnt, lányaink ledolgozhatják hátrányukat, de Athanasios Niklas tanítványai rácáfoltak erre, és a továbbiakban támadásról támadásra növelni tudták a két alakulat közti különbséget, a 28. percben már plusz húsz volt javukra (58–38). Az utolsó játékrészben a biztos győzelemmel a kezükben a görögök csak annyit adtak ki magukból, hogy megtartsák előnyüket, s hiába javult fel valamelyest a dobóteljesítményünk, ez csak vékony vigasz volt a 19 pontos vereségünk tükrében (73–54). Kedden este nem volt egy súlycsoportban a két csapat, hiszen amíg mi erőtlenül és különösebb agresszivitás nélkül játszottunk, addig ellenfeleink kegyetlenül kihasználták minden hibánkat, valamint gyengeségünket, és megérdemelten győzedelmeskedtek.

A mérkőzés legjobbját az Olimpiakosz adta, miután Megan Gustafson dupla duplával, azaz 31 ponttal és 13 lepattanóval zárta találkozót. Tőlünk Cave szintén duplázott, egyedüli negyvenperces játékosunkként 14-14 pontot és leszedett labdát jegyezett. Mellette Maria Jespersen 18 egységgel fejezte be az összecsapást.

Női kosárlabda Euroliga-selejtező, 1. forduló: Olimpiakosz–Sepsi-SIC 73–54 (20–15, 19–16, 19–8, 15–15). Belgrád, Železnik Sportcsarnok. Vezette: Ventsislav Velikov (bolgrár), Tóth Cecília (magyar), Marek Kukulecik (szlovák). Olimpiakosz: Stamolamprou 6, Spyridopoulou 7/3, Gustafson 31, Nikolopoulpu 7, Strautmane 4–Stamati 3/3, Ayuso 7/3, Syrra, Diela 2, Shook 6, Vamvaka. Edző: Athanasios Niklas. Sepsi-SIC: Jones 5, Jaspersen 18/3, Cave 14, Mununga 2, Hristova 7/3–Mititelu, Ghizilă 6/3, Cătinean, Kmetovska 2, Gödri-Părău, Pop, Toma. Edző: Zoran Mikes.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »