Koronavírus, influenza: nincs változás – friss adatok

Koronavírus, influenza: nincs változás – friss adatok

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

Az év 17. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízmintákban továbbra is alacsony koncentráció mellett stagnál.

A minták többségénél a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a kimutatási határnál alacsonyabb, enyhe emelkedő tendencia Szegeden és Szekszárdon mérhető. A koncentráció minden vizsgált település esetében az alacsony tartományba esik.

Hírdetés

Közölték azt is, hogy a 17. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a kimutatási határ alatti tartományban maradt a szennyvízben, az országos átlagkoncentráció stagnál.

8400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ arról is beszámolt, hogy akut légúti fertőzéssel 142 700 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 33,9 százaléka 0-14 éves gyermek, 31,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 23,4 százalékuk a 35-59 éves, 11,1 százalékuk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

A 17. naptári héten 112 betegtől érkezett légúti minta a laboratóriumba. Az orvosok által beküldött 89 minta közül négy betegnél az influenza B, két betegnél az RSV, hat betegnél a human metapneumovírus kóroki szerepét igazolták. Az influenza pozitivitási arány 4,5 százalék, az RSV pozitivitási arány 2,2 százalék, a HMPV pozitivitási arány pedig 6,7 százalék volt – olvasható a jelentésben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »