Seszták szerint jobb helyen lesz az egyháznál a kisvárdai kórház, mint ha az államnál maradt volna

Tegnap számoltunk be arról, hogy különösebb társadalmi egyeztetés nélkül döntöttek arról, hogy az állam a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház fenntartásába adja át július 1-jétől a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházat. Mivel a helyiek, és az érintett 41 önkormányzat is csak a sajtóból értesültek a tulajdonosváltásról, joggal merültek fel kérdések. 

Gyüre Csaba, a Jobbik országgyűlési képviselője, valamint Horváth Attila a kisvárdai képviselő-testület, valamint Tóth Viktor a megyei közgyűlés jobbikos tagjai levelet írtak Seszták Miklósnak, a térség KDNP-s országgyűlési képviselőjének, valamint Leleszi Tibornak, Kisvárda város fideszes polgármesterének és Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének, hogy megtudják,

  • ki lett-e kérve a helyi önkormányzatok véleménye erről az átadásról,
  • mi indokolta ezt,
  • nem romlik-e esetleg ezzel az egészségügyi ellátás színvonala,
  • valamint az ott dolgozó orvos-, ápoló- és kiszolgálószemélyzet számíthat-e esetleg elbocsájtásokra, pótlékmegvonásra, fizetéscsökkentésre. 
  • Tóth Viktor ma késő délután tette közé Seszták Miklós válaszát, hangsúlyozva, hogy az ex miniszter válasza nem igazán tartalmazott olya információt, amit eddig ne tudtak volna, gyakorlatilag olyan, mintha a Hajdúdorogi Főegyházmegye sajtóközleményéből ollózta volna ki azt valaki, ugyanis egyes bekezdések szó szerint vannak átemelve onnan. 

    Mindenesetre, ami mindenképpen kiderül a kormánypárti politikus válaszából az az, hogy

    „semmilyen szűkítés az ellátásba, vagy osztály bezárás, vagy létszámcsökkentés nincs tervezve, sőt, inkább ellátás bővítés a kitűzött cél”.

    Hírdetés

    Seszták Miklós válasza

    Az is jól hangzik, amikor az állami fenntartással szemben érvel:

    „határozott véleményem, hogy az ellátások színvonala emelkedni fog. Erre a kiadott sajtónyilatkozatokból is következtetni lehet.”

    Tehát, a magyar állami egészségügy még Seszták Miklós szerint sem maga a csúcs, lehetne jobban csinálni. Ugyanakkor az nem derült ki, hogy miért most, miért a Metropolitai Egyháznak adják a fenntarás jogát. 

    Kiss Viktor ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy Leleszi Tibor polgármester viszont még nem válaszolt, de ha az ő válasza is megérkezik, közli majd a jobbikos politikus. 


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »