Semjén Zsolt: Ferenc pápa megtette első csodáját

Semjén Zsolt: Ferenc pápa megtette első csodáját

Hétmilliárd forint volt a pápalátogatás teljes költsége.

Közös egyházi-kormányzati sajtótájékoztatón derültek ki újabb részletek a pápalátogatásról és annak szervezéséről.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes megköszönte a szervezőknek és a százezernyi résztvevőnek, hogy méltó módon tudta Magyarország fogadni a pápát. Megjegyezte: „Ferenc pápa megtette első csodáját, mert az, hogy a magyar politikai élet ilyen békességben volt, az a csoda kategória, ezért csak megköszönni tudom minden politikai oldalnak a felelősségteljes és méltó hozzáállását.”

A politika nem minden, van, ami fontosabb a pártpolitikánál, és ezt nemcsak a politikai élet, hanem az egész magyar társadalom érezte, ezért is volt ilyen méltóságteljes ez a három nap – tette hozzá.

Elmesélte, hogy a Papp László Budapest Sportarénában P. Mobil koncertet szerveztek volna szombaton, de a látogatás szervezésekor gördülékenyen át tudták ezt tenni vasárnapra, ahogy a Ferencváros-Újpest mérkőzést is könnyen eltolták egy nappal.

A pápa által hozzánk intézett üzeneteket meg kell fontolni és meg kell szívlelni, válogatás nélkül

– hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

„Mintegy tapintható volt, hogy ez az apostoli út, vagyis lelkipásztori, lelki természetű út megerősítette az egész magyar társadalmat lelkileg. Nemcsak a katolikusokat, hanem más felekezethez tartozókat is, ahogy az istent keresőket és vallásos embereket is.”

Számtalan jelét adta az egyházfő, hogy jól érezte itt magát – jegyezte meg.

A látogatás történelminek nevezhető, sőt bizonyos értelemben üdvtörténetinek is Semjén Zsolt szerint.

Hírdetés

A szál fehér rózsát azért adta távozáskor a szentatyának, mert a pápa a Santa Maria Maggiore Bazilikában a Szűzanya ikonjánál szokott imádkozni hazatérésekor. A magyar politikus ezt a virágot ezért úgy adta, hogy vigye azt a magyar nép nevében az ikonhoz. Ahogy az időközben megjelent képen látható volt, ez megtörtént.

.

(Cikkünk frissül.)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »