Segítség a lemhényi tűzvész károsultjainak

Segítség a lemhényi tűzvész károsultjainak

Ritka az olyan tűzeset, amelyikben nemcsak melléképület, hanem lakóház tetőzete is a lángok martalékává válik. Alsólemhényben a Zsigmond család otthonával pontosan ez történt október 10-én hajnalban: a háztetővel együtt az összes melléképületé, mintegy 440 négyzetméter égett porrá.

A lángok martalékává lett mintegy 20 tonna széna és számos, az ingatlanban tárolt vagyontárgy. Két sertés, 17 szárnyas, a ház és az istálló közelében lévő mezőgazdasági gépraktár megmenekült.

Hírdetés

Az önkormányzat Hölgyes Pál Zsolt római katolikus plébánossal egyeztetve gyűjtést kezdeményezett a tűzkárosult család megsegítésére, melynek eredményeként jelentős összeg gyűlt össze a Zsigmond család megsegítésére: a plébánia több mint tízezer lejt juttatott a családnak, az önkormányzat kezdeményezésére az alsó- és felsőlemhényi lakosoktól pedig 17 600 lej gyűlt össze, de Kézdialmásban és Csomortánban is több mint 20 ezer lejt pótoltak a kárvallottaknak. Az említetteken kívül számos magánszemély, a lemhényi gazdakör, a Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet és a helyi, tornázni járó nők is gyűjtöttek a család részére. Az önkormányzat a teljes ház újrafödéséhez 3400 cserepet és 40 méter kupás cserepet adományozott. Emellett több fakitermelő cég a tetőzet újraépítéséhez szükséges faanyaggal segítette a Zsigmond családot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »