Szeretne formába lendülni a nyárra? Itt az idei év diétaőrülete!

Szeretne formába lendülni a nyárra? Itt az idei év diétaőrülete! Mészáros Richárd2024. 05. 13., h – 11:29

Havi öt–tíz kiló mínusz? Mindössze öt szabályt kell betartania.

A Slow Carb diéta célja a fogyás elősegítése, amit azzal ér el, hogy konkrét élelmiszerek fogyasztására ösztönöz és kerüli a finomított szénhidrátokat. Ez a diéta bizonyos ételek, mint például a magas fehérjetartalmú húsok, tojás, hüvelyesek és zöld leveles zöldségek előnyben részesítésén alapul, míg a finomított szénhidrátokat, mint a fehér kenyér, tészta, rizs, és cukrozott ételek fogyasztását minimalizálja. A cél az egyszerű szénhidrátok fogyasztásának csökkentése, amely segít stabilizálni a vércukorszintet és elősegíti a tartós fogyást.

A különbség az egyszerű és az összetett szénhidrátok között abban rejlik, hogy az egyszerű szénhidrátok gyorsan emésztődnek és rövid távú energiát biztosítanak, emellett gyorsan megemelik a vércukorszintet, kevésbé telítenek. Ellentétben velük, az összetett szénhidrátok lassabban emésztődnek, hosszabb ideig tartó teltségérzetet és stabilabb vércukorszintet biztosítanak.

Hírdetés

A Slow Carb diéta öt fő élelmiszercsoportra épít: állati fehérjék, zöldségek, hüvelyesek, zsírok és fűszerek. Ezeket az élelmiszereket naponta négyszer, hetente hat napig ajánlott fogyasztani. A hetedik napon, úgynevezett „csaló nap” tarhat, tehát szabadon lehet enni bármit. Ez az étrend alacsony szénhidráttartalmú, és a célja, hogy a szervezet hatékonyabban bontsa le a zsírt, csökkentve ezzel a zsírraktárakat. Következetes betartása esetén az ígéret szerint egy hónap alatt öt–tíz kilogramm súlyvesztés érhető el.

A diéta során – a hét hat napján – kerülni kell a fehér, keményítőtartalmú szénhidrátokat, mint a sütemények, tészták, gabonapelyhek. Ezeket az élelmiszereket csak azokon a napokon fogyaszthatja, amikor intenzív súlyzós edzést végzett, és ekkor is csak az edzés utáni 30 percen belül ajánlott beilleszteni őket az étrendbe. Ez lehetővé teszi az izomtömeg növelését, míg a szénhidrátok egyéb időszakokban történő kerülése segít a zsírégetésben. Igyekezzen következetesen ugyanazokat az ételeket és ételeket fogyasztani.A diéta során ajánlott csak kalóriaszegény italokat fogyasztani, mint a víz vagy a cukrozatlan teák. A gyümölcslevek, turmixok, limonádék és az alkoholos italok kerülendők.Ne egyen gyümölcsöt.Jelöljön ki a héten egy napot, amikor bármit fogyaszthat.

tojás, túró, csirke, marhahús, hal, lencse, bab, szójabab, spenót, spárga, borsó, zöldbab, savanyú káposzta, kimchi, paradicsom, avokádó, brokkoli, karfiol, kelkáposzta, kelbimbó, olívaolaj, szőlőmagolaj, dió, só, bors, fűszernövények.

(Eva)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »