Saját közönség előtt a hetedik kupagyőzelemért (Női kosárlabda)

Saját közönség előtt a hetedik kupagyőzelemért (Női kosárlabda)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC ismét hazai környezetben védheti meg Román Kupa-beli címét, a Román Kosárlabda-szövetség hétfőn eldöntötte, hogy Sepsiszentgyörgy ad otthont a kupasorozat négyes döntőjének. A 2021–2022-es viadal Final Fourjának (F4) mérkőzéseit február 26–27-én rendezik meg a Sepsi Arénában.

A női kosárlabda Román Kupa döntőjét immáron hatodik alkalommal szervezik Sepsiszentgyörgyön: 2015-ben és 2017-ben a Szabó Kati Sportcsarnok adott otthont az F4-nek, majd 2018, 2019 és 2020 után idén ismét a Sepsi Arénában rendezik a sorozat négyes döntőjének mérkőzéseit. Egy esztendeje Szatmárnémeti volt a házigazda.

Hétfőn a szakszövetségnél az elődöntők párosításait is kisorsolták. A zöld-fehérek elkerülték legfőbb riválisukat, a Szatmárnémeti VSK csapatát, a fináléba jutásért az Alexandriát kell legyőzniük. Másik ágon a Miguel de Jesus Lopez Alonso edzette szatmáriak a Konstancai Phoenix alakulatával csatáznak a döntős helyért. A két elődöntőre február 26-án kerül sor, a finálét pedig február 27-én játsszák.

Hírdetés

„Örülünk, hogy idén a Sepsi Arénában lesz a négyes döntő, hiszen fantasztikus érzés hazai közönség előtt pályára lépni. A tavaly Szatmárnémeti adott otthont az eseménynek, azt megelőzően viszont sorozatban négy évig Sepsiszentgyörgy volt a házigazda. A szervezés terén már rendelkezünk kellő tapasztalattal, hiszen hatodszor leszünk a Final Four házigazdái. Bízunk benne, hogy február 26-ig a járványhelyzet is javul, így a lehető legtöbb néző előtt játszhatunk. A hetedik kupagyőzelmünkre hajtunk, s tudjuk, hogy nem lesz könnyű, viszont minden tőlünk telhetőt megteszünk a siker érdekében” – nyilatkozta Rusz István, a sepsiszentgyörgyi klub ügyvezető igazgatója.

Mint ismeretes, a címvédő Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK csak a negyeddöntőben kapcsolódott be a Román Kupa jelenlegi szezonjának küzdelmeibe: a zöld-fehérek sima kettős győzelemmel búcsúztatták a Brassói Olimpia csapatát, a határ mentieknek azonban jobban meg kellett dolgozniuk a továbbjutásért, összességében csak 8 ponttal bizonyultak jobbnak az Aradi FCC együttesénél. Az Alexandria a Marosvásárhelyi Siriust, míg a Konstancai Phoenix a Târgovșitét ejtette ki a legjobb nyolc között.

A női kosárlabda Román Kupa elődöntőinek párosítása: Konstancai Phoenix–Szatmárnémeti VSK, Sepsi-SIC–Alexandria.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »