Róna: Tavaly 43 ezerrel többen haltak meg – ez családbarát kormány?

Róna: Tavaly 43 ezerrel többen haltak meg – ez családbarát kormány?

Szeretném az önkormányzatokat EU-s pénzekhez segíteni, hogy – többek között – legyen miből modern, jól felszerelt bölcsődéket és óvodákat létesíteni

– rögzítette a Facebookon Róna Péter, aki az Orbán-kormányt kihagyná a forrásokhoz jutás folyamatából. A közgazdász az átfogó programját ide kapcsolódóan már három alappillér szerint ismertette is.

A Jobbik-Konzervatívok pártfüggetlen EP-listavezetője szerint jelenleg "nincs társadalompolitikai modell sem". Mint hozzáfűzte: "A kormány büszkén hirdeti, hogy családbarát. De mi ennek az úgynevezett családbarát politikának az eredménye?"

"Tavaly 43 ezer emberrel több halt meg, mint amennyi született, 13 ezerrel többen hagyták el az országot, mint ahányan visszatértek. Az évszázad közepére Magyarország népessége 7,5 millió alá csökken, az évszázad végére pedig már 6 millióan sem leszünk"

– festette fel a jelen és a jövő fogyatkozó magyarságának tragikus helyzetét Róna Péter.

Róna: Világossá vált, hogy nekem egyik pártban sincs helyem

A demográfia és a népesedéspolitika kapcsán tett, Fideszt bíráló észrevételein túl a Jobbik által támogatott professzor egy rövid videóban magyarázza el, hogy miért nincs helye egyik pártban sem.

Hírdetés

A Jobbik volt az egyetlen olyan párt, amelyik nem ragaszkodott ahhoz, hogy oda lépjek be, nem ragaszkodott ahhoz, hogy minden álláspontját fogadjam el

– fogalmazta meg Róna Péter, miért fogadta el a konzervatív ellenzéki párt felkérését.

Összefoglalva elmondta, immár több mint 20 éve a közügyekkel foglalkozó független szakember. Ez pedig akkor kezdődött, amikor kiállt a devizakárosultak mellett, s bevezette azt a fogalmat, hogy a devizahitel egy hibás termék.

De nemhogy egy párt sem állt mellé, hanem az egész baloldal és a jobboldal is keményen támadta, és inkább a bankok mellé álltak

– elevenítette fel a közgazdász, aki innentől kezdve független.

Róna kifejtette, a közelmúltban azért tett kivételt a Jobbikkal, mert ők az egyetlen párt, amelyik 1956 hagyományát komolyan vette. Ezt a történelmi eseményt pedig gyerekként maga Róna is megélte, és élete egyik nagy élménye volt.

(Címlapkép: Róna Péter – Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »