Részletek derültek ki az 5-11 évesek itthoni oltási kampányáról – van idő

Részletek derültek ki az 5-11 évesek itthoni oltási kampányáról – van idő

A 12 éven aluliak Pfizeréből december 20. körül érkezik 130 ezer adag Magyarországra, akkor kezdődik az oltás. A péntek reggeli miniszterelnöki bejelentés alapján tehát a szülőknek „van idejük” átgondolni a „helyes döntést”.

Az Európai Gyógyszerügynökség csütörtökön kiadta az engedélyt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltásának alkalmazására az 5-11 éves (12 év alatti) korosztályra is, ezt követően várható volt, hogy a kormány gyorsan lépni fog, amint arra előzetesen Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a múlt heti Kormányinfón utalást is tett.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi vezetője a döntést megelőzően már csütörtökön beszélt arról, hogy „készen állnak” a legkisebb érintett gyermekek oltásának megszervezésére.

Hírdetés

Ezzel kapcsolatban a pénteki miniszterelnöki rádióinterjúban már várni lehetett az oltási kampány megszervezésével kapcsolatos friss bejelentést, amely meg is érkezett Orbán Viktortól:

  • 2 millió vakcinát kötött le a kormány a Pfizernél
  • december 20. környékén érkezik az első, 130 ezer adagos szállítmány, így a szülőknek „lesz idejük átgondolni a jó döntést”.

A miniszterelnök a bejelentés kapcsán azt is elmondta, azért nem szabadott kapkodni, mert két évre és tudományos, kísérleti eredményekre volt szükség ahhoz, hogy ez a korosztály is meghaphassa a koronavírus elleni oltást.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »