Republikánusokkal találkozott Washingtonban a magyar parlament külügyi bizottságának alelnöke

Az ukrajnai háborúról, a magyar béketörekvésekről, a kárpátaljai magyarságról, a családpolitikáról és a közép-európai együttműködés helyzetéről is tárgyalt Washingtonban Juhász Hajnalka, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke.

Az KDNP országgyűlési képviselője találkozott a Kongresszus képviselőházának több republikánus tagjával szerdán és csütörtökön. Juhász Hajnalka az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a megbeszélések során érintették az ukrajnai háború lezárásának lehetőségeit, a magyar családpolitikai intézkedéseket, valamint az Egyesült Államok elnökválasztásának tétjét.

A politikus beszámolt arról is, hogy hosszabb megbeszélést folytatott az Egyesült Államok külügyminisztériumának kelet-közép-európai térségért felelős főosztályvezetőjével, akivel elsősorban az ukrajnai háborúval kapcsolatos magyar álláspontról és magyar béketörekvésről tárgyaltak. Juhász Hajnalka hangsúlyozta: a megbeszélés módot adott arra is, hogy felhívja az amerikai adminisztráció képviselőjének figyelmét arra, hogy az Ukrajnával kapcsolatban elfoglalt magyar álláspontot befolyásolja az a tény, hogy Kárpátalján jelentős magyar nemzeti közösség él.

Hírdetés

Az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke találkozott washingtoni politikai és közéleti intézmények vezetőivel, így tárgyalt Ed Corrigannel, a Conservative Partnership Institute elnökével, valamint a Claremont Institute vezetőivel. A megbeszélések témájáról elmondta, hogy azok között szerepelt az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktus lezárásának szükségessége, és emellett tárgyalópartnerei arról is érdeklődtek, hogy miként érintette a kelet-közép-európai országok együttműködését a Lengyelországban tavaly bekövetkezett kormányváltás, a Tusk-kormány hatalomra kerülése.

Juhász Hajnalka csütörtökön részt vett és köszöntőt mondott az Amerikai Magyar Koalíció éves gáláján, amelyen átadták az Egyesült Államokban élő magyar diaszpóra egyik legnagyobb ernyőszervezetének elismeréseit.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »