Ha ezt meglépi a NATO, megtorlást indíthat Putyin: három lehetősége van a válaszcsapásra

Ha ezt meglépi a NATO, megtorlást indíthat Putyin: három lehetősége van a válaszcsapásra

Egyelőre úgy tűnik, Amerika, London és Párizs nem ad engedélyt Kijevnek arra, hogy nagy hatótávolságú fegyverekkel lője Oroszország belső területeit, a téma azonban továbbra is pörög az orosz médiában, politikában, hiszen Moszkva úgy véli, a felhatalmazás csupán idő kérdése. Vlagyimir Putyin orosz elnök pár napja azt mondta: ha kiadja a NATO az engedélyt, Oroszország úgy tekinti, hogy beléptek az ukrajnai háborúba az érintett országok, ennek megfelelően válaszcsapást indít. Az MK.ru összegezte, milyen lépéseket tehet meg Oroszország, ha Ukrajna elkezdi ATACMS- és Storm Shadow rakétákkal lőni belső megyéiket.

Az MK.ru úgy látja: nincs sok választása az orosz elnöknek, ha Oroszország területét nagy hatótávolságú NATO-fegyverekkel kezdik el lőni. Megtorlás nélkül nem hagyhat egy ilyen eseményt, Moszkvának három opciója van a válaszra:

  • megtámadják a NATO-t, csapást mérnek amerikai és brit katonai bázisokra NATO-országok területén. Az MK.ru szerint ez a legkézenfekvőbb megoldás, ugyanakkor a legkockázatosabb is, hiszen vagy háborúba megy a NATO Oroszországgal, vagy kiderül, hogy a NATO teljesen fölösleges és értelmetlen;
  • Hírdetés

  • Oroszország elkezd lelőni brit és amerikai repülőgépeket semleges területen, például a Fekete-tenger felett. Ezzel Moszkva azt érné el, hogy, amellett, hogy a NATO is így tesz, orosz rakétákra is elkezdenek vadászni Ukrajna felett;
  • a harmadik – az MK.ru szerint legvalószínűbb – opció az, ha Oroszország felfegyverzi Amerika ellenségeit, és „önkéntesek” segítségével amerikai és brit objektumokra támad. Például nagy hatótávolságú rakétafegyvereket adhatnak át a jemeni húsziknak, ezekkel az iszlamisták pedig azonnal amerikai hajókat tudnak elsüllyeszteni.
  • Az MK.ru egyébként többször is megemlíti: London és Washington egyelőre azért vonakodik engedélyt adni az ukránoknak a csapásmérő képesség kibővítésére, mert szerintük Vlagyimir Putyin elnök megijesztette a nyugati döntéshozókat, amikor arról beszélt, hogy értelmezése szerint ezzel belép a két ország a háborúba, írja a Portfólió.


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »