Razzia fővárosi buszokon és villamosokon

Razzia fővárosi buszokon és villamosokon

A rendőség és a BKK együttműködése gyümölcsöző, két körözött személyt elkaptak és többeket előállítottak mindössze pár járat ellenőrzése közben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Legutóbb 2024. február 23-án ellenőrizték a 4-es, 6-os villamost, a megállóhelyeket és azok környékét – írja közleményében a rendőrség.

Az akció során a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést, viszont

 • elfogtak két szabálysértés miatt körözött személyt,
 • egy eltiltás hatálya alatt vezető autóst,
 • Hírdetés

 • előállítottak három embert kábítószer-birtoklás miatt,
 • kettőt pedig figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztás miatt.
 • Február 14-én az 1-es villamos vonalát ellenőrizték ugyanígy, ekkor két körözött személyt fogtak el – egyiküket három bűncselekmény miatt is keresték –, valamint két embert figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztásért. Február 6-án a Csepel és Kőbánya alsó között közlekedő 151-es autóbuszt és megállóhelyeit vették górcső alá, amikor szintén két embert fogtak el: egy nőt, akit pénzmosás miatt köröztek, illetve egy elzárás letöltése miatt keresett férfit.

  A rendőrök ilyenkor a járatokon kívül az azok útvonalán közlekedő gépjárműveket is figyelik és intézkednek, ha szabálytalanságot tapasztalnak. A BKK és a BRFK kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatók.


  Forrás:infostart.hu
  Tovább a cikkre »