Rátámadtak egy főorvosra a rimaszombati kórházban. Az esetet a rendőrség vizsgálja

Rátámadtak egy főorvosra a rimaszombati kórházban. Az esetet a rendőrség vizsgálja

A rimaszombati kórház területén egy embercsoport megtámadta a belgyógyászati osztály főorvosát. Az orvost szolgálat közben verbálisan és fizikailag támadták meg a kórházba fekvő beteg hozzátartozói, három nő ellen garázdaság miatt indult eljárás. A hírt a rendőrség és a kórház is megerősítette.

Az orvos elleni támadás a rimaszombati kórház területén történt június 2-án. Amikor a belgyógyászati osztály főorvosa az egyik pavilonból tartott a másikba, egy csoport megtámadta őt. A rendőrség garázdaság miatt vádat emelt három nő ellen.

„Fizikálisan megtámadtak egy orvost a kórház területén, sérüléseket okozva neki. A vádlottak ellen szabadlábon folyik az eljárás. Az ügyben folyik a nyomozás, várjuk a szakértői vizsgálat eredményét“ – jelentette ki Mária Faltániová, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

Hírdetés

Az esetet a kórház kamerái rögzítették, a felvételt átadták a rendőrségnek. A kórház jelenleg azt fontolgatja, hogy megerősíti a sürgősségi osztály biztonságát.

„Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a támadást. Ezért is szeretnénk olyan jogszabály-módosítást kezdeményezni, hogy az egészségügyi dolgozók jogi védelmét ne csak a teljesítmény alatt, hanem az egészségügyi ellátással összefüggésben is növeljék. A társadalmi agresszió egyre nagyobb mértékben került át a kórházakba és a rendelőintézetekba, és az egészségügyi dolgozók támadások célpontjaivá válnak még magukon az intézményeken kívül is” – nyilatkozta a TASR-nek Tomáš Kráľ, a Penta Hospitals SK szóvivője.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »