Száz gyerek imádkozott a békéért a normafai Szent Anna-réten

Száz gyerek imádkozott a békéért a normafai Szent Anna-réten

Mint minden évben, június utolsó hetében napközis tábort szerveztek a budapest-újpesti Egek Királynéja-főplébánia hittanosainak. Június 26-án a főplébánia és a budapest-újpest-kertvárosi Szent István-plébánia napközis táborozói szentmisén vettek részt a Szent Anna-réti engesztelő kápolnánál. Végh Gigi és Tóth Ildikó hitoktatók személyes hangú beszámolóját szerkesztve közöljük.

A tábor ideje alatt a gyermekekkel körbejárjuk Budapest nevezetes templomait, múzeumait, parkjait, játszótereit.

A szerdai napon a Normafához kirándultunk, ahol a cél a Szent Anna-réti Boldogságos Szűz Mária Világ Győzelmes Királynéja engesztelő kápolna volt, amelyet 2023. december 8-án szentelt fel Erdő Péter bíboros. Ezen a napon csatlakoztak hozzánk a budapest-újpest-kertvárosi Szent István-plébánia hittanosai is, így több mint száz gyerek vett részt a szentmisén, amelybe néhány arra járó is bekapcsolódott.

A gyerekek közül sokan gyóntak, a gitárosok, ministránsok, olvasók pedig buzgón készültek, hogy méltó, szép szentmise legyen. Mise előtt elimádkoztunk egy rózsafüzér-tizedet, amit a békéért ajánlottunk fel. A két Horváth atya, Zoltán atya a főplébániáról és István atya a kertvárosiból együtt mutatták be a szentmisét, amely szintén a békéért ajánlottunk fel. Felejthetetlen élmény volt, ahogy zengett a kápolna körüli erdő az allelujától.

Hírdetés

A mise után Zoltán atya az Egek Királynéja-főplébánia Egek 150 missziós ünnepségsorozat sok-sok megmaradt tartós süteményével kedveskedett a gyerekeknek.

Szöveg: Végh Gigi és Tóth Ildikó hitoktatók

Forrás: Budapest-újpesti Egek Királynéja-főplébánia

Fotó: Jákli Balázs

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »