Raed Arafat cáfolja, hogy mostanában maszk nélkül vásárolt volna: amióta a kép készült, 12 kilót fogyott

Raed Arafat cáfolja, hogy mostanában maszk nélkül vásárolt volna: amióta a kép készült, 12 kilót fogyott

A közösségi médián – és egyes online oldalain – hétfőn terjedni kezdett egy fotó, amelyen az látható, hogy Raed Arafat vásárol, mégpedig maszk nélkül.

A közösségi médián elterjedt bejegyzéseknek már több száz megosztása van, és alighanem több ezer rosszindulatú kommentet generáltak.

Raed Arafat, belügyi államtitkár, az Országos Sürgősségi Igazgatóság (DSU) vezetője még aznap a közösségi médián reagált: a fotó valóban őt ábrázolja, viszont azért nincs rajta a kötelező maszk, mert amikor készült – több mint egy éve – nem volt kötelező a maszkviselet.

Hírdetés

Az államtitkár a bejegyzésében kitér arra, hogy a terjedő álhír szerint a kép kép mostani lenne, és egy külföldi hivatalos látogatás alkalmakor készült volna.

Az orvos felhívja azonban a figyelmet, hogy a fotó nem mostani, s amikor készült akkor nem volt kötelező a maszkhasználat:

„Hogy viccesre, az a nap között, amikor a képet valaki készítette és a mai nap között, megközelítőleg 12 kilóval vagyok kevesebb!” – írta az államtitkár.

„Azok, akik minden erejükkel azon vannak, hogy becsméreljenek, biztosan folytatni fogják a tevékenységüket, mindenfelé hamis információt hagyva maguk mögött, erre minden számukra adódó lehetőséget meg fognak ragadni” – tette hozzá Raed Arafat.

Az orvos azzal zárja a közösségi média bejegyzését, hogy abban bízik: a lakkosság nagyobb része ezzel már tisztában van. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »