Ráadásban szerzett góllal győztek Bukarestben (Labdarúgás, SuperLiga)

Ráadásban szerzett góllal győztek Bukarestben (Labdarúgás, SuperLiga)

A Sepsi OSK és az FC Rapid sorozatban három gól nélküli döntetlent követően ezúttal nem osztozott a pontokon. Hétfőn a sepsiszentgyörgyi csapat a ráadásban eldöntötte a mérkőzést a SuperLiga felsőházi rájátszásának negyedik fordulójában, így már csak a zsinórban négy találkozót elvesztő bukaresti együttes nyeretlen a playoffban.

A székelyföldi csapat az első félidőben többet birtokolta a labdát, azonban helyzeteket a bukaresti együttes alakított ki. Cristiano Bergodi legénysége a 12. percben vezetést szerezhetett volna, viszont Ermal Krasniqi közeli lehetőségét Niczuly Roland magához ölelte. A háromszéki kapus a folytatásban előbb bravúrral szögletre mentette Albion Rrahmani lövését, aztán a 27. percben a koszovói csatár fejesét is hárította. A Sepsi OSK először a 38. percben veszélyeztetett, ekkor Pavol Šafranko kísérletét blokkolta Răzvan Onea.

A második játékrész elején Isnik Alimi szabálytalansága miatt tizenegyest ítélt a játékvezető, ráadásul az albán középpályás megkapta a második sárga lapos figyelmeztetését, viszont nem sokkal később a videobíró les miatt eltörölte mindkét döntést. Ezt követően a sepsiszentgyörgyi alakulat egész pályás letámadással igyekezett zavarba hozni a házigazdák védelmét, a következő negyedórában mégis a Rapid tett többet, hogy előnybe kerüljön. A 74. percben Borisav Burmaz a jobb alsó mellé gurított, majd Florin Ștefan tévedését igyekezett kihasználni Rrahmani, aki lövés közben elcsúszott.

A bukaresti hálóőr Sherif Kallaku és Gabriel Debeljuh lehetőségét is fogta, aztán a Sepsi OSK a 90. percben közel járt a gólszerzéshez, ám Varga Roland közeli kísérlete elkerülte a jobb alsót. A ráadás elején Debeljuh a hálóba fejelt, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot, ezután a horvát csatár a hosszabbítás végén Ștefănescu beadását követően senkitől sem zavartatva a hálóba továbbított (0–1). A hazai csapatnak már nem volt ideje válaszolni, így a háromszéki gárda először diadalmaskodott idén a felsőházi rájátszásban.

SuperLiga, felsőházi rájátszás, 4. forduló: FC Rapid–Sepsi OSK 0–1 (0–0).

Bukarest, Giulești Stadion, 9128 néző. Vezette: Florin Andrei (Marosvásárhely). Rapid: Aioani – Onea, Iacob, Săpunaru, Borza – Hromada, Hasani (Burmaz, 65.), Oaidă (Emmers, 62.) – Krasniqi, Rrahmani, Petrila (Bamgboye, 61.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Sepsi OSK: Niczuly – Oroian (Oteliță, 73.), Ciobotariu, Kecskés, Dumitrescu – Păun (Aganović, 83.) – Varga K. (Ștefănescu, 65.), Kallaku (Varga R., 73.), Alimi, Ștefan – Šafranko (Debeljuh, 65.). Vezetőedző: Bernd Storck. Gólszerző: Debeljuh (90+5.). Sárga lap: Săpunaru (7.), Rrahmani (78.), Hromada (85.), illetve Oroian (8.), Alimi (25.,), Šafranko (43.).

További eredmény, playoff: Kolozsvári CFR–FCSB 0–1 (gólszerzők: Coman 16.).

Hírdetés

A playoff rangsora:

1. FCSB                        4          0          0          6–1      44

2. CFR                          1          1          2          6–5      31

3. Craiova                    2          0          2          5–6      31

4. Farul                        2          1          1          5–4      29

5. Rapid                       0          0          4          3–9      28

6. Sepsi OSK               1          2          1          4–4      27

A sepsiszentgyörgyi csapat legközelebb április 21-én, vasárnap 19 órától az Universitatea Craiova ellen lép pályára a Sepsi OSK Arénában a felsőházi rájátszás 5. fordulójában.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »