Potápi: a magyar kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy mindenki megőrizhesse magyarságát

A magyar kormány támogatja a horvátországi magyar oktatási és kulturális szervezeteket annak érdekében, hogy ezen a területen is mindenki meg tudja őrizni magyar voltát, és a gyerekeit is magyar módon tudja nevelni – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Kopácson, ahol a horvátországi magyar iskolásoknak adott át beiskolázási csomagokat.

A beiskolázási csomagok átadása már hagyománnyá vált, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma már tíz éve segíti így az iskolába induló magyar gyerekeket, a Nemzetpolitikai Államtitkárság pedig ebben támogatja őket – magyarázta a politikus.
A diákokhoz szólva kiemelte: a sok tanulás mellett remélhetőleg lesz lehetőségük arra is, hogy jó közösségeket hozzanak létre, és jól érezzék magukat.

Hírdetés

Potápi Árpád János felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg 15 715 magyar elsős van a határon túli magyarság soraiban a Kárpát-medencében. Reményét fejezte ki, hogy a kisdiákok sikerrel veszik az első akadályokat az óvoda után, és sikeres lesz az első tanévük is.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »