Poszt covid trauma? Befejeződött a nyomozás a betegtársát összeszurkáló férfi ügyében

Poszt covid trauma? Befejeződött a nyomozás a betegtársát összeszurkáló férfi ügyében

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán. A megtámadott 54 éves tanárnő négy nap múlva életét vesztette.

A rendőrségi honlapra csütörtökön feltett közlemény szerint az ügyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt folytattak nyomozást.

A közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete, valamint súlyos testi sértés kísérlet elkövetésével gyanúsított férfi az eljárás során nem tett vallomást.

Hírdetés

Egyes vélemények szerint nem zárható ki, hogy a koronavírus egyik mellékhatásaként jelentkezhetnek agresszív reakciók egyeseknél.

A Blikk.hu értesülése szerint a háromgyerekes családapa jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet lakója, a szakemberek rengeteg vizsgálatot elvégeznek rajta, hogy kiderüljön: egy alapjában békés természetű ember mitől gerjedhetett ilyen mértékű haragra. A  budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen (SOTE) dolgozó doktornő is foglalkozik a 38 éves elkövetővel, aki a Covid rövid és hosszú távú hatását és mellékhatását kutatja. Elképzelhető ugyanis, hogy a férfira így hatott a betegség, amely a legújabb tanulmányok szerint a légzőszerveken, a szíven és az emésztőrendszeren kívül az idegrendszert is komolyan károsíthatja.

Az igazságügyi elmeszakértők megállapították, hogy a gyanúsított kóros elmeállapotban szenved, illetve szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor is. A bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »