Politico.eu: A PSD és az AUR sokat erõsödött, a kormánypártok támogatottsága bezuhant

Politico.eu: A PSD és az AUR sokat erõsödött, a kormánypártok támogatottsága bezuhant

Kb. 8 hónappal a parlamenti választásokat követően a kormányzó pártok népszerűsége látványosan lecsökkent – derül ki a Politico.eu felméréséből.

Jelenleg a PSD messze vezet 34%-kal, a következő a PNL 18%-kal, majd az AUR jön 14%-kal, az USR-PLUS-nak 12%-ot mértek, az RMDSZ támogatottsága pedig 5%. A bejutási küszöb alatt végzett a PMP (4%), míg a Pro România és a PPUSL 3%-on áll.

Hírdetés

Lényegében a 8 hónapnyi PNL-USR-PLUS-RMDSZ kormányzás alatt a PSD 5%-ot erősödött, a PNL támogatottsága 7%-ot esett, az USR-PLUS 3%-ot vesztett, és az AUR szintén 5%-kal áll jobban. Tehát a két nagyobb ellenzéki pártnak, a PSD-nek és az AUR-nak együttesen 48% a támogatottsága, míg a jelenlegi kormánypártok összesen 35%-ot tudhatnak magukénak.

USR-PLUS politikusa, Emanuel Ungureanu ezzel kapcsolatban hétfőn a B1 TV-ben elismerte: pártja támogatottsága csökkenőben van:

„Ahhoz hogy egy komplikált, 4 pártból álló kormánnyal reformokat hajts végre, szükség van egy hiteles vezetőre. Cîțu úr viszont nem az. Sem politikai, sem morális ereje nincs elég ahhoz, hogy ilyen reformokat végrehajtson. Ez frusztráló számunka, az idő telik, a választók pedig büntetnek minket, mert nehezen értik meg, hogy mit jelent az, hogy mindössze 15 százalékod van egy több mint 50%-ot kitevő csoportosulásban.” (psnews.ro, hírszerk.)

Nyitókép: Klaus Johannis elnök és Florin Cîțu kormányfő a Román Tengerészet Napja alkalmából szervezett ünnepségen. Forrás: gov.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »