Pezzi moszkvai érsek a dagesztáni terrortámadásokról

Pezzi moszkvai érsek a dagesztáni terrortámadásokról

Dagesztán orosz tagköztársaságban június 23-án több halálos áldozatot követelő fegyveres támadások történtek egy rendőrállomás, két ortodox templom és egy zsinagóga ellen. Egy ortodox papot brutálisan meggyilkoltak.

„Mélyen megdöbbentettek a Dagesztáni Köztársaságban történt terrortámadások, és az oroszországi Katolikus Egyház papsága és hívei nevében őszinte részvétemet fejezem ki mindazoknak, akiket ez a tragédia érintett” – így kommentálja az olasz SIR katolikus hírügynökségnek küldött nyilatkozatában Paolo Pezzi moszkvai érsek, az oroszországi katolikus püspöki konferencia elnöke a Dagesztánból érkező drámai híreket.

Előző nap Mahacskalában és Derbentben terrorista csoportok „Allah Akbar” kiáltással támadtak rendőrkapitányságokra, zsinagógákra és ortodox templomokra. „Gonosz cselekedet, amely mind az emberi élet, mind a vallási imahelyek megvetéséről tanúskodik, a legsúlyosabban el kell ítélnünk – írta Pezzi. – Felszólítok minden hívőt, hogy imádkozzanak az igazságos rend helyreállításáért, a halottak nyugalmáért, a sebesültek gyógyulásáért, a szenvedők vigasztalásáért, Isten segítségéért, mindazokért, akik felelősek hazánk biztonságáért, valamint azok szívének megtéréséért, akik ilyen atrocitásokat követtek el vagy terveznek.”

Hírdetés

A támadások során brutálisan meggyilkolták az orosz ortodox egyház egyik idős papját – elvágták a torkát –, Nyikolaj Kotelnyikov főpapot.

Forrás: Agensir

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(tzs)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »