Petőfi-versfilmekkel tér vissza a Rímerdő az M2 Gyerekcsatornára

Petőfi-versfilmekkel tér vissza a Rímerdő az M2 Gyerekcsatornára

A bicentenáriumhoz kapcsolódva Petőfi Sándor művei elevenednek meg a Rímerdő új évadában. A varázslatos mesevilágot idéző, a csatorna saját gyártásában készült kisfilmekben hazánk szavalóversenyeiről válogatott diákok adnak elő verseket. A nyolcrészes sorozat új epizódjai november 12-től láthatók a közmédia gyerekcsatornáján.

Látható lesz az Arany Lacinak; A nap; Pató Pál úr; Pille, pille pillangó; Itt van az ősz, itt van ujra; Paripámnak az ő színe fakó és a Füstbe ment terv című vers, valamint egy részlet a János vitéz című elbeszélő költeményből.

A formabontó, saját gyártású sorozat kiemelt célja a kultúraközvetítés mellett a tehetséggondozás. Az epizódokban szereplő gyermekeket városi szavalóversenyeken választották ki, hogy tapasztalt előadóművészek közreműködésével filmesítsék meg előadásukat. Vass Éva, az M2 Gyerekcsatorna csatornaigazgatója kifejtette:

Hírdetés

Az epizódokat összefűző meseszerű kerettörténet állandó karakterét, az erdei tündért a Rímerdő második évadában is Göröncséri Virág formálja meg, akit a Hetedhét kaland műsorvezetőjeként is ismerhetnek az M2 Gyerekcsatorna nézői.

Rímerdő – versfilmek új évaddal, november 12-től vasárnaponként az M2 Gyerekcsatornán.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »