Péntektől újra járható lesz minden határátkelő

Péntektől újra járható lesz minden határátkelő

Péntektől ismét változik a határrezsim. A rendőrség közlése szerint július 9-étől ismét átjárhatók lesznek az úgynevezett harmadosztályú határátkelők, amelyeket hétfőn lezártak. A több átkelő több ellenőrzést is jelent, ezért a rendőrségen kívül a katonaság és a pénzügyőrség, de még az ítéletvégrehajtás testülete is beszáll a határátlépők ellenőrzésébe.

Az I. és II. rendű határátkelőkön tartós ellenőrzéseket tartanak majd, a III. rendű átkelők esetében rendszeres monitoring lesz a karanténkötelezettség betartásának ellenőrzésére.

A kormány szerdai határozata alapján a belügyminisztérium úgy rendelkezett, hogy péntektől megnyitják az összes határátkelőt, és ideiglenes technikai akadályokat pedig eltávolítják.

Hírdetés

A rendőrség mindenkit arra kér, hogy a forgalom folyamatosságának fenntartása érdekében a határellenőrzési ponthoz érkezve már legyen előkészítve az összes bemutatandó okmány és igazolás, vagy a mobil segítségével bemutatható digitális igazolás, és főleg, az e-hranica oldalon történt regisztrációról szóló igazolás. Beoltottak esetében szükség van az oltásról szóló igazolás felmutatására is. A rendőrség ellenőrzi az uniós digitális covid-igazolványokat is.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »