Pellegrini Ursula von der Leyennel találkozott

Pellegrini Ursula von der Leyennel találkozott

Peter Pellegrini szlovák államfő szerdán este találkozott Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével. A tárgyalás során a lehető legerősebb gazdasági portfóliót szorgalmazta az Európai Bizottság következő szlovák tagjelöltje, Maroš Šefčovič számára – tájékoztott a TASR hírügynökség.

Pellegrini a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy Šefčovič az egyik legtapasztaltabb jelenlegi uniós biztos. Mint elmondta, Brüsszelben azt próbálja elérni, hogy Šefčovičot támogassa az európai szocialisták és demokraták képviselőcsoportja (S&D).

Hírdetés

Pellegrini továbbá az EU következő öt évre szóló stratégiájáról is tárgyalt. Szerinte meg kell erősíteni az EU versenyképességét. Azt is elmondta, hogy az EU valószínűleg nem enged a kitűzött klímacélokból, de pragmatikusabban kell majd kezelnie ezeket, az ipar, a mezőgazdaság és az élelmiszertermelők figyelembevételével.

Pellegrini csütörtökön kétoldalú találkozón vesz részt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel az EU-csúcs idején. Már egy következő találkozó is tervben van a közelgő washingtoni NATO-csúcson. A szlovák államfő később hivatalos látogatást is tesz Ukrajnában.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »