Pellegrini szerint a kormány a családok arcába köpött – VIDEÓVAL

Pellegrini szerint a kormány a családok arcába köpött – VIDEÓVAL

Peter Pellegrini volt kormányfő, az ellenzéki Hlas-SD vezetője szerint a koalíció 333 eurós családtámogatási javaslatával kicsúfolja a szlovákiai családokat.

Mint ismeretes, az ellenzéki párt azt javasolta, az állam adjon minden szlovákiai gyermek után 300 eurós egyszeri támogatást, azon károkat kompenzálva, amelyek az elmúlt egy évben a járvány miatt érték őket. Pellegriniék itt az otthoni tanulással járó nehézségekre, a megnövekedett árakra és a romló munkahelyzetre gondoltak.

Hírdetés

A volt kormányfő videójában Eduard Heger miniszterelnök mai nyilatkozatára reagált, amelyben elmondta, a rászoruló családok 333 eurós segélyt fognak kapni minden gyermek után még a nyár előtt. Pellegrini szerint ez a javaslat azért született, mert az ő 300 eurós javaslatukat már a Sme rodina is érdekesnek találta, ezután gyorsan a koalíciós tanács összeült és bedobott egy másik támogatási ötletet.

Az ellenzéki politikus viszont figyelmeztet, míg az ő javaslatukkal nagyságrendileg 1,1 millió gyermek és 600-700 ezer család kapott volna támogatást, a koalíció által javasolt megoldással csak 45 ezer. Pellegrini szerint ez a szlovákiai családok kicsúfolása, sőt, szembe köpése, mert a legtöbben nem kapnak semmit, csak azok részesülnek majd a támogatásban, ahol a szülők nem dolgoznak. A Hlas-SD elnöke szerint pedig az az állítás nem állja meg a helyét, hogy az általános támogatással akár Boris Kollár gyermekei is támogatásban részesülnének, mert ezt az összeget nyugodtan fel lehetne ajánlani jótékonysági célra, vagy hátrányos helyzetben élő családoknak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »