Pázmányos öregdiákok gyűjtöttek adományt szilágysági rászoruló gyerekeknek

Pázmányos öregdiákok gyűjtöttek adományt szilágysági rászoruló gyerekeknek

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának öregdiákjai 2021 decemberében tizennyolcadik alkalommal szerveztek adománygyűjtést határon túli gyermekotthonok, iskolák támogatására. Az adományok célba juttatásában hagyományosan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segédkezik. A csomagoknak ezúttal szilágysági gyerekek örülhettek.

2,4 tonna édesség, mesekönyv, társasjáték, fertőtlenítő és tartós élelmiszer gyűlt össze decemberben a volt pázmányos hallgatók kezdeményezésére, budapesti iskolák és egyházközségek, valamint a Rákóczi Szövetség és a Szent László Társulat támogatásával. A csomagokat mint az összetartozás kézzel fogható üzeneteit január második hétvégéjén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szállította a Romániában található Szilágyságba.

A két furgonnyi ajándék Gálospetriben és Székelyhídon napközi- és gyermekotthonba, Szilágybagoson, Hadadon és Lelén a helyi óvodákba és iskolákba járó gyerekeké lett, illetve élelmiszercsomagot kaptak hadadnádasdi rászoruló nagycsaládok is. A környék oktatási központjába, a szilágybagosi általános iskolába érkeztek a hozzá tartozó tagintézmények közösségei is, így részesültek az adományokból a kémeri, kárásztelki, somlyóújlaki, ippi, zoványi, börgezdi és borzási gyerekek is.

Hírdetés

Az öregdiákok gyűjtéséből január folyamán hasonló szállítmány indul majd felvidéki iskolákhoz is.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »