Paul Pogba nem hagyja annyiban, hogy négy évre eltiltották

Paul Pogba nem hagyja annyiban, hogy négy évre eltiltották

Doppingolásért négy évre szóló eltiltást kapott Paul Pogba, a Juventus francia válogatott labdarúgója.

Az ítéletet csütörtökön tette közzé az illetékes olasz sportbíróság.

A 2018-ban világbajnok futballistától augusztus 20-án, az Udinese elleni bajnoki mérkőzés után vettek mintát, amelyről kiderült, hogy az állóképesség növelésére használt szintetikus tesztoszteront tartalmaz. Akkor felfüggesztették a játékengedélyét, és ügynöke közölte: Pogbának soha nem állt szándékában megszegni a szabályokat.

Hírdetés

A 81-szeres válogatott középpályás – akinek a szerződése a Juventusnál 2026 júniusában jár le – azt elismerte ugyanakkor, hogy olyan táplálékkiegészítőt fogyasztott, amelynek mellékelt tájékoztatója utalt a készítmény teljesítményfokozó jellegére.

A 30 esztendős Pogba – aki nevezve volt, de nem játszott a Zebrák idénynyitó mérkőzésén – tavaly tért vissza a Juventushoz a Manchester Unitedtől. Az előző szezonban sérülése miatt alig futballozott, így tavaly a végül ezüstérmes francia válogatott világbajnoki keretéből is kimaradt.

Az ítélet kihirdetése után nem sokkal a futballista egyik hozzátartozója az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy Pogba megfellebbezi a döntést.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »