Parolin bíboros államtitkár felhívta telefonon az orosz külügyminisztert

Parolin bíboros államtitkár felhívta telefonon az orosz külügyminisztert

Pietro Parolin bíboros, a Vatikán államtitkára március 8-án telefonon közvetítette Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felé Ferenc pápa aggodalmát az ukrajnai háború miatt. Fegyvernyugvást, humanitárius folyosókat és tárgyalásokat kért, hangsúlyozva: a Szentszék mindent megtesz a békéért.

Újságírói kérdésekre válaszolva Matteo Bruni, a szentszéki sajtóközpont igazgatója megerősítette, hogy a vatikáni államtitkár és az orosz külügyminiszter telefonon egyeztetett az ukrajnai háború ügyében.

Parolin bíboros emlékeztette az orosz politikust Ferenc pápa szavaira, melyeket a vasárnapi Úrangyala elimádkozásakor mondott a háborúval kapcsolatos aggodalmairól. Megismételte felhívását a fegyvernyugvás érdekében, hogy biztosítsák a humanitárius folyosókat a polgári lakosság és a segítségnyújtás számára. Hangsúlyozta: szűnjék meg a fegyveres erőszak, helyette folytassák a tárgyalásokat.

Hírdetés

Parolin bíboros végül újra leszögezte az orosz külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetésben: a Szentszék mindenre kész a béke szolgálatában.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »