Parlament: Az SaS kész tárgyalni az előrehozott választásról

Az SaS tudomásul veszi, hogy nem sikerült leváltani Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminisztert, ezzel a párt lezártnak tekinti a kormányba való visszatérésének lehetőségét, a továbbiakban kemény ellenzéki politikát kíván folytatni a parlamentben. Ezt Richard Sulík pártelnök jelentette be a leváltásról szóló szavazás után, hozzátéve, hogy az SaS kész tárgyalni az előrehozott választásról.

„Volt koalíciós partnereink és néhány fasiszta képviselő úgy döntött, hogy megtartják pozíciójában Igor Matovičot” – jelentette ki Sulík. „Az SaS számára ezzel lezárult a kormányba való visszatérés lehetősége, már nem fogunk ezzel próbálkozni” – tette hozzá. Ezentúl a liberális párt csak olyan törvényjavaslatokat fog támogatni a parlamentben, amelyekkel azonosulni tud.

Sulík rámutatott, hogy Matovič nem maradhatott volna miniszter, ha nem támogatják a Tomáš Taraba (független) körül tömörülő képviselők, akiknek több törvényjavaslatát kedden második olvasatba utalta a parlament.

Hírdetés

– jegyezte meg Sulík.

Arról nem kívánt nyilatkozni az SaS elnöke, hogyan szavaz majd az SaS a Sme rodina által beterjesztett alkotmánytörvény-tervezetről, amely lehetővé tenné a választási ciklus lerövidítését, illetve hogyan szavaznak csütörtökön (október 6.) a Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter elleni bizalmatlansági indítványról.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »