Párkányi Borok Háza – a Felvidék borkulturális központja

Párkányi Borok Háza – a Felvidék borkulturális központja

A felvidéki magyar borkultúra új központja nyitja meg kapuit Párkányban, a sétálóutcán. Borturisztikai és borkulturális központ, borszaküzlet és borbár egyben, melynek célja bemutatni a felvidéki magyar borkultúrát, borászokat, segíteni fejlődésüket szakmailag és kereskedelmi-marketing szempontból egyaránt.

A Borok Házában elérhetővé válik a kisebb-nagyobb felvidéki pincészetek hatalmas választéka, és a közeljövőben számos hiánypótló programot terveznek itt megvalósítani: szakmai és fogyasztói tanfolyamokat, kóstolókat, előadásokat, borkultúrához köthető egyéb programokat.

Az intézmény a Kárpát-medence borászati kultúrájának fejlesztése érdekében megindított Schams Ferenc Terv részeként jött létre. E terv ötlete a 2018-as Kárpát-medencei Borszerződés kapcsán fogant meg, melyet az Agrárminisztérium és a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete írt alá.

Hírdetés

Az alapot az Agrárminisztérium kezeli, célja, hogy segítse a határon túli magyar borász közösségeket, elősegítse a történelmi borvidékek fejlődését. A Szlovákiai Magyar Borászok Polgári Társulása a Külhoni Magyar Borászok Egyesületének tagja, felvidéki képviselete.

Az ünnepélyes megnyitóra november 24-én, csütörtökön 16 órai kezdettel kerül sor. További részletek ITT, valamint ITT olvashatóak.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »