Pályázat a válsághelyzetek megelőzésére Nagyszombat megyében

Pályázat a válsághelyzetek megelőzésére Nagyszombat megyében

Nagyszombat Megye Központi Krízisalapjának Tanácsa mai ülésén jóváhagyta az idei pályázati felhívást. A pályázatok célja a válsághelyzetek megelőzése.

Pályázni és az elnyert támogatást felhasználni a következő területekkel összefüggő tevékenységekre lehet:

csapadékvíz megtartását szolgáló gátak építése, vízmegtartó tevékenység árvízvédelemmel összefüggésben (pl.: folyómeder, -partszakasz és esővíz elvezető árkok karbantartása, kisebb vízgyűjtő tavak és szikkasztók építése), zöld tetők kialakítása, zöld felületek felújítása a községek bel- és külterületén, fák és cserjék gyógyító metszése, intézkedések foganatosítása veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésére a középületekben és a szúnyoglárvák biológiai irtására.

A felhívás azon települések számára nyitott, akik tagjai a krízisalapnak és akik március 31-i határidővel befizették a tagsági díjat.

Hírdetés

A Galántai járásból ezek a következő települések: Alsószerdahely, Alsószeli, Alsóhatár, Felsőszeli, Királyrév, Kismácséd, Taksony, Hidaskürt, Pata, Nádszeg, Nagymácséd, Vezekény.

A Dunaszerdahelyi járásból pedig: Bodak, Csákány, Felsővámos, Királyfiakarcsa, Úszor, Lúcs, Nyárad, Csallóközkürt, Bogya, Patonyrét, Nyárasd, Csallóköznádasd, Vajka, Kisfalud.

– közölte Berényi József, a Magyar Szövetség frakciójának vezetője, megyei alelnök.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »