Padlót fogott a Salzburg Münchenben

A müncheni párharcot Robert Lewandowski révén gyorsan dűlőre vitte a Bayern, amely végül 7-1-re ütötte ki hazai pályán a Salzburgot a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, és 8-2-es összesítéssel jutott tovább.

A bajorok ugyan idegenben csak döntetlent értek el osztrák riválisukkal szemben, amely azonban a nyolcaddöntő visszavágóján fegyelmezetlennek bizonyult, mert bő húsz perc alatt két tizenegyest is összehozott, amelyeket Robert Lewandowski értékesített. A lengyel csatár aztán ismét betalált, így 23 perc alatt klasszikus mesterhármast ért el, Serge Gnabry találata pedig végleg szertefoszlatta a vendégek reményeit.

A formalitássá vált második félidőben Thomas Müller növelte a bajorok előnyét, de a kieséses szakaszban először szereplő osztrák csapatnak sikerült megszereznie a becsületgólt. Végül a slusszpoén a duplázó Mülleré és a kegyelemdöfést megadó Leroy Saneé volt.

Hírdetés

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

Bayern München (német) – RB Salzburg (osztrák) 7-1 (4-0)

gólszerzők: Lewandowski (12., 21., 23. – az első kettőt tizenegyesből), Gnabry (31.), Müller (54., 83.), Sané (85.), illetve Kjaergaard (70.)

Továbbjutott: a Bayern 8-2-es összesítéssel


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »