Összesen 14 delta-variánssal fertőzött személyt azonosítottak Szlovákiában

Összesen 14 delta-variánssal fertőzött személyt azonosítottak Szlovákiában

A rutin vírus-szekvenálás során Szlovákiában idáig 14 fertőzött esetében bizonyították a koronavírus delta-variánsának jelenlétét. Főleg olyan személyekről van szó, akik külföldről tértek haza, valamint a velük közeli kapcsolatba kerülők. Egy esetben olyan személynél is bizonyították a delta-variánst, aki nem tartózkodott külföldön.

A 14-ből 11 személy nem oltatta be magát eddig a koronavírus elleni vakcinával, hárman viszont igen.

Hírdetés

A Közegészségügyi Hivatal közlése szerint a beoltott személyek esetében könnyebb lefolyású a fertőzés, nem volt szükségük kórházi kezelésre. A beoltatlanok közül idáig egy személy esetében nehéz a fertőzés lefolyása, ő kórházi ellátásra is szorult. A Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint minden járványügyi intézkedést bebiztosítottak a helyileg illetékes járási közegészségügyi hivatalok, a higiénikusok ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a delta-variáns jóval fertőzőképesebb, mint a korábbi mutációk, több európai országban is kezd dominánssá válni. A Közegészségügyi Hivatal kiemelte, hogy a fertőzés nehéz lefolyása ellen az egyetlen védelem az oltás, ugyanakkor mindenkit fokozott óvatosságra kérnek, főleg a külföldről való hazatérés esetén.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »