Orbán Viktor: Magyarország el akarja foglalni az EU-t

Orbán Viktor: Magyarország el akarja foglalni az EU-t

Az Európai Unió alapgondolata jó, Magyarország nem akarja otthagyni az európai közösséget, hanem át akarja venni a politikai irányítást Brüsszelben, el akarja foglalni az uniót – jelentette ki a miniszterelnök a Hír TV Napi aktuális műsorának adott interjúban csütörtök este.

Orbán Viktor azt mondta, az európai népek együttműködése, közös piac kialakítása, egymás erősségeinek összeadása, gyengeségeink orvoslása közösen, mind jó gondolatok, jól szolgálhatják Magyarország érdekeit.

A kormányfő szerint arra azonban nincs szükség, hogy egy szuperállamot hozzanak létre, amely „provinciaként” kezeli a tagállamokat.

Hírdetés

Nekünk nem ilyen Brüsszel kell, hanem olyan, amely kiáll a nemzetek megbecsülése, szuverenitása mellett, hagyja, hogy az országok a saját kulturális hagyományaik alapján eldöntsék, miként kívánnak élni. Szabályozza a piacot, de nem akarja megmondani, hogy éljen egy lengyel, egy magyar vagy egy portugál – tette hozzá.

Győzni kell a következő európai parlamenti választáson és át kell venni Brüsszel politikai irányítását – jelentette ki a miniszterelnök.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »