Orbán Viktor, Ferenc pápa és Matteo Salvini képét taposták meg a bolognai Pride-on

Orbán Viktor, Ferenc pápa és Matteo Salvini képét taposták meg a bolognai Pride-on

Orbán Viktor, Matteo Salvini és Ferenc pápa arcképét taposták meg a közelmúltban a bolognai Pride résztvevői, miközben transzparenseiken az „egyenlőséget és a toleranciát” hirdették.

A düh oka egyrészt a magyarországi gyermekvédelmi és pedofilellenes törvény, másrészt az volt, hogy a Vatikán hivatalosan tiltakozott az olasz parlament előtt lévő LMBTQ-törvény ellen, amely mélyen sértené a katolikusok vallás- és szólásszabadságát, és még az egyházi iskolákban is kötelezővé tenné az LMBTQ-propagandát – írja az Origo.

Az erőszakos genderlobbi tüntetéseit Soros György birodalma szervezi, élen fiával és kijelölt utódjával, Alex Sorossal.

Olaszországban egyébként korábban már feminista, sőt leszbikus szervezetek is tiltakoztak a baloldali pártok úgynevezett homofóbia- és transzfóbia-ellenes törvénytervezetével szemben, az ugyanis súlyosan sértené a nők jogait a magukat nőknek valló férfiakkal (a transznőkkel) szemben.

Matteo Salvini pártja, a jobboldali Liga éppen ezért a jogszabály módosítását javasolta.

A törvénytervezet a büntetőtörvénykönyvnek a diszkriminációra vonatkozó részét akarja módosítani. E szerint akár másfél évig terjedő börtönt és akár hatezer euróig terjedő bírságot ki lehet szabni olyan esetekben is, amikor valaki például egyszerűen nem ért egyet azzal, hogy transznemű, magukat nőnek valló férfiak indulhassanak női sportversenyeken.

Az új törvény a gyermekek érzékenyítésére is komoly hangsúlyt helyez. Még azt is előírja, hogy a katolikus iskolákban is LMBTQ-napokat kell tartani. A törvény egyértelműen sérti az Olaszország és a Vatikán Állam közötti lateráni egyezményt.

Hírdetés

Ezért tiltakozott a Vatikán.

Olasz konzervatív politikusok megdöbbentek a történtek miatt.

Közösségi felületén Matteo Salvini úgy fogalmazott: Miniszoknyában és magassarkú cipőben Krisztust megjeleníteni nem szimplán provokáció, hanem undorító dolog, súlyos sértés és tiszteletlenség.

Orbán Viktor pedig a magyar gyermekvédelmi törvény miatt lett célpont. A törvény többek között

A törvény kiegészül azzal, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.

A módosítás célja még, hogy gyermekeknek szexuális felvilágosító foglalkozásokat az intézmény pedagógusain kívül csak olyan személyek, szervezetek tarthassanak, amelyek szerepelnek egy hivatalos, folyamatosan frissülő nyilvántartásban. 

A közeljövőben Magyarországon is várhatóak erőszakos LMBTQ-tüntetések a törvény ellen.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »