Orbán Viktor bejelentést tett az árvízi védekezés legfrissebb fejleményeiről

Orbán Viktor bejelentést tett az árvízi védekezés legfrissebb fejleményeiről

A miniszterelnök csütörtök reggel az operatív törzs sajtótájékoztatóján adott tájékoztatott az árvíz elleni védekezés legfrissebb fejleményeiről.

A sajtótájékoztató kezdetén Orbán Viktor közölte: a Lajta esetében a valaha volt legnagyobb vízszintre számítanak, a Duna esetében pedig Mosonmagyaróvárnál lehet ma a tetőzés. „Tegnap azt mondtam önöknek, hogy Dévénynél tetőzik majd a víz… ha a mai tetőzési helyszín és a tegnapi közötti távolságot lemérjük, az 54-55 kilométeres távolság, tehát a legmagasabb vízszint ebben az ütemben halad” – fogalmazott a miniszterelnök.

Mint mondta, folyamatosan figyelik Ausztriát is; ezzel kapcsolatban két fontos dologra hívta fel a figyelmemet, ami befolyással bír a magyarországi eseményekre: a káresemények nagy része nem a tetőzés, hanem a lassú apadás alatt következik be, ezt látják az osztrákoknál is. „Nem szabad a figyelmünknek lankadnia a legnagyobb vízszint elhaladását követően sem mert utána még bajok lehetnek – fogalmazott a kormányfő. Jó hír ugyanakkor, hogy a következő egy hétben nem várható csapadék, így az árvíz nem kap „utánpótlást”, így a levonlás végleges lesz.

Hírdetés

Ugyanakkor hangsúlyozta: a Lajta és a Duna esetében is megvan az ország képessége, hogy a mederben tartsa a vizet. Beszélt arról is, hogy növelni kellett a védelem alatt álló területek hosszát.

Cikkünk frissül.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/551287280795668/&show_text=false&width=560&t=0


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »