Operatív törzs: éjszakai tiltott rendezvény alagsorban

Operatív törzs: éjszakai tiltott rendezvény alagsorban

A rendőrök 465 ember ellen intézkedtek a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt csütörtökön – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf a pénteki tájékoztatón hozzátette: az éjfél és reggel 5 óra között érvényben lévő kijárási tilalom megszegése miatt 80-szor intézkedtek, 52, Magyarországon átutazó ember ellen pedig azért, mert nem tartották be a rájuk vonatkozó rendelkezéseket.
   
Ismertette: péntek hajnalban nem sokkal 3 óra után a Budapesti Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett egy a főváros V. kerületében lévő társasház alagsorában tartott magánrendezvényről. A helyszínen a rendőrök egy üzemen kívüli vendéglátóhelyen születésnapot ünneplő 17 tagú társaságot találtak, velük szemben a kijárási tilalom, a rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedések megszegése, továbbá csendháborítás miatt szabálysértési feljelentéseket tettek és a szervezővel szemben is intézkedtek.
   
Hatósági házi karanténban 24 690 ember van, közülük 1444-en használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazást – ismertette a szóvivő.

Hírdetés

Maruzsa: rendben folynak az érettségi vizsgák

Rendben folynak az érettségi vizsgák az egész országban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán emlékeztetett arra, hogy a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a vizsgákat – néhány kivételtől eltekintve – írásban szervezik, május 3. és 25. között 1159 helyszínen várhatóan 112 000 diák ad számot tudásáról „a tavaly bevált egészségvédelmi óvintézkedések mellett”.
   
A nem teljes körű felmérés szerint a részvétel szinte százszázalékos a vizsgákon, pontos adatok akkor lesznek, ha az intézmények a javítást követően az adatbázisban rögzítik az eredményeket – jelezte.
   
Az államtitkár szólt arról is, hogy hétfőtől az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások visszatérnek a jelenléti oktatáshoz, az egyetemeken és főiskolákon a rektor dönt a vizsgák rendjéről és arról, hogyan folytatódjon a gyakorlati képzés.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »