Online workshop a greenwashingról

Online workshop a greenwashingról

Gyáraink csakis fenntartható forrásból… környezetbarát összetevők… öko, bio… mikroműanyag mentees!!! Ismerős? Te is úgy érzed, hogy miközben minden termék zöldben úszik, valami mintha mégsem stimmelne, és nincs előrelépés a fenntarthatóság ügyében? Ha te is szeretnél fekete öves lenni a greenwashing lefülelésében, akkor ott a helyed május 3-án 18 órakor kezdődő online workshopunkon!

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél fél éve vágtunk bele a greenwashing, azaz zöldre festés elleni kampányunkba, amivel nem titkolt célunk, hogy leszámoljunk ezzel a káros gyakorlattal. A gyártókat és cégeket nehéz fülön csípni  álzöld kommunikációjuk miatt, a szabályozás – ahogy lenni szokott – komoly lépéshátrányban próbál lépést tartani a piaci trendekkel. Fogyasztóként viszont nap mint nap döntenünk kell, melyik terméknek higgyünk, ezért fel kell tudnunk ismerni, mikor próbálnak megtéveszteni minket.

Miről lesz szó a workshopon?Mit tekintünk zöldre festésnek és mi a baj vele?Mik a zöldre festés leggyakoribb esetei (gyakorlati példákon keresztül), hogyan lehet fogyasztóként felismerni, ha zöldre festéssel van dolgunk?Bemutatjuk azokat a kezdeményezéseket, ökocímkék, amelyek mögött valós eredmények és környezetbarát elvárások állnak, így ténylegesen alternatívát jelentenek azok számára, akik a bolygót kímélő termékeket keresnek.Szóba kerül a jogi háttér is, hogy a fogyasztóvédelmi szabályok jelenleg mennyire terjednek ki a zöldre festés eseteire, és miként védik a vásárlókat. Ennek részeként az Európai Unió jelenlegi állásfoglalásáról is szó lesz a témában.ElőadókGulyás Emese projektvezetőHaraszti Anikó fogyasztóvédelmi szakértő

 

 

 

Mikor?

2023. április 25. 15:00-16:30

Regisztráció

Hírdetés

Ha szeretnél részt venni az eseményen, 1000 Ft minimális támogatói adománnyal biztosíthatod részvételedet.

Válaszd ki magadnak a támogatói összeget itt (ajánlott minimum adomány 1000 forint.)Paypal utaláskor a közleménybe kérünk, írd be: ADOMÁNY, GREENWASHING WORKSHOP és az e-mailcímed, amire a linket küldhetjük!Az adományozás határideje: május 2. éjfélAz adományozással a regisztrációd élővé válik. Az átlalad megadott emailcímre elküldjük neked a Zoom linket, erre kattintva a workshop időpontjában csatlakozhatsz az eseményhez.

Adományodat banki utalással is küldheted.

Számlaszámunk: Magnet Bank, 16200106-00108490
IBAN: HU40 1620 0106 0010 8490 0000 0000
SWIFT kód: HBWEHUHB

Utaláskor a közleménybe kérünk, írd be: ADOMÁNY, GREENWASHING WORKSHOP és az e-mailcímed, amire a linket küldhetjük!

Infók a workshopról

A workshopról felvétel készül, ami utólag költségtérítés ellenében nézhető majd vissza.

Ez a tartalom a Green&Safe LIFE-styles projekt keretében készült, az Európai Unió LIFE alapja támogatta.

Ez a poszt Online workshop a greenwashingról először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »