Online csalás: közel ötszáz embert károsított meg egy 36 éves nő

Online csalás: közel ötszáz embert károsított meg egy 36 éves nő

Számolatlanul szedte áldozatait a különböző apróhirdetési portálokon és az egyik legnagyobb közösségi média oldalon egy 36 éves gelénesi lakos. A nő videójáték-konzolokat, fürdődézsákat, kerti játszótereket és kelendő baba-mama termékeket kínált eladásra, amiket a gyanútlan vevők a hirdető feltételeinek eleget téve foglaló, vagy akár a teljes vételár előre utalása mellett próbáltak megvásárolni tőle.

Hírdetés

Az áldozatok a terméket sosem kaphatták meg, a pénz elküldése után a hirdető pedig elérhetetlenné vált számukra. A csaló a lebukásáig csaknem 500 embert ejtett tévedésbe és károsított meg több mint 15 millió forinttal.

Az első feljelentés 2022 februárjában érkezett meg a marcali rendőrökhöz, akik 60 napon belül feltérképezték a bűncselekmény elkövetése mögött álló személyt. A nyomozók a feltételezett elkövető bankszámláit zárolták, lakhelyén kutatást tartottak, a nőt elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozati munka azonban itt még nem ért véget, ugyanis a bankszámlák számos további gyanús utalás adatait tartalmazták. Az adatok elemzése végül 489 áldozathoz vezette el a rendőröket, amelynek eredményeként az addigra már őrizetbe vett és letartóztatott nőt ennyi rendbeli csalás bűntett és vétség elkövetésével gyanúsították meg.

A vizsgálók az eljárás során a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Marcali Járási Ügyészség részére.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »