Öngyilkosságba kergette mostohalányát egy férfi Kárpátalján és újból korlátozások lehetnek a delta törzs miatt: június 23-i hírösszefoglaló

Öngyilkosságba kergette mostohalányát egy férfi Kárpátalján és újból korlátozások lehetnek a delta törzs miatt: június 23-i hírösszefoglaló

Öngyilkosságba kergette mostohalányát egy férfi Kárpátalján; A koronavírus Delta törzsének terjedése miatt újból korlátozásokat vezethetnek be Ukrajnában; Kisrepülőgépet fedeztek fel a határőrök Kárpátalján; Idén több alkalommal emelik a nyugdíjat Ukrajnában; Apák napján kiirtotta családját egy amerikai férfi. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 23-án.

Kárpátalján egy 53 éves férfit 7 év és 6 hónap börtönre ítéltek, amiért mostoha lányát öngyilkosságra kényszerítette. A lányt sokáig zaklatta és megalázta édesanyja élettársa. Ahogy az 53 éves férfi bevallotta a bírósági tárgyaláson, többször javasolta mostoha lányának, hogy „menjen és akassza fel magát”. Később az elhunyt nővére megerősítette, hogy a lány nem először próbálkozott öngyilkossággal, de a korábbi kísérletek sikertelenek voltak.

Ukrajnában átgondolták a migrációval kapcsolatos további ellenőrzéseket és korlátozások bevezetésének lehetőségét olyan országokkal, ahol a koronavírus Delta törzse terjed. A Delta törzs gyorsabban terjedhet Ukrajnában, mint az ország nyugati szomszédai között, és súlyosabb következményekkel járhat – jósolták a tudósok. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy általában a koronavírus előfordulásának dinamikája csökken Ukrajnában.

Hírdetés

Kárpátalján június 23-ára virradóan a Csapi Határőrség munkatársainak sikerült elfogniuk egy kisrepülőgépet, amelyet valószínűleg illegális célokra használtak. A repülőgép határ menti mozgásáról a Tiszasalamoni osztag katonáihoz érkezett információ. A határőrségen megjegyezték, hogy ezzel együtt már öt kis repülőgépet találtak, amelyek segítségével a csempészek dohánytermékek juttatnak át a határon.

Ukrajnában a nyugdíjakat az év végéig többször újraszámítják. A következő emelésre július 1-jén kerül sor. Július 1-jétől a létminimum emelkedésével összefüggésben újraszámítják a nyugdíjakat. Továbbá a jövő hónapban 100 hrivnya-pótdíjat állapítanak meg azok számára, akik tavaly nyugdíjba vonultak, és akiknek a fizetéseit nem emelték vagy nem volt újraszámítva. 2021. október 1-jétől a 75 éves és annál idősebb nyugdíjasok 400 hrivnyáig terjedő kifizetésekre számíthatnak.

Holtan találtak egy családot, köztük egy öt és egy tizánhároméves gyereket az Ohiói Jackson Township településen. Mindegyiküket lelőtték. A nyomozás kiderítette, hogy Apák napján a veterán katona kivégezte családját, majd magával is végzett – írja a Daily Mail. Ezután kivonultak a Jackson Township településen a Salerno utca egyik házához, a család otthonához, és itt holtan találták a 47 éves Nicholas Mavrakist, a 37 éves Lesley mavrakist, valamint két gyermeküket, a tizenhárom éves Ace-t és az öt éves Pippát. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »