Oltóközpont az ipolysági kórházban

Oltóközpont az ipolysági kórházban

2021. február 9-étől már Ipolyságon, a Hospitale Kft. által működtetett egészségügyi intézményben is működik oltóközpont.

A Lévai járás újabb oltópontját Ipolyságon alakították ki. A vakcináció a Honti út 966/49-es házszáma alatt, a kórház területén található egykori munkásszálló épületében érhető el.

Oltási időpontként egyelőre a keddi, a szerdai és a csütörtöki napot jelölték ki; 9.00 és 15.00 óra között oltanak (egy 12.00 és 12.30 óra között tartott ebédszünetet beiktatva).

Az oltás iránt érdeklődők kizárólag a www.korona.gov.sk honlapon tudnak regisztrálni, ahol további információkat találnak. Oltásra egyelőre csak az egészségügyi dolgozók, a szociális ellátást biztosító intézmények alkalmazottai, a terepmunkát végző szociális dolgozók, a 75 éven felüliek, valamint azok a személyek tarthatnak igényt, akik közvetve vagy közvetlenül biztosítják a páciensek ellátását, szállítását és diagnosztizálását, illetve azok, akik a kórházakban, az idősek vagy a fogyatékkal élő személyek otthonában lelki szolgálatot nyújtanak a koronavírusban szenvedőknek.

Horváth Géza, a Zselízen élő nyugalmazott pedagógus és karnagy egyértelműen beoltatná magát. „Elsősorban a Jóistenben bízhatunk, de ő is csak azt súgja nekünk, hogy a vakcina az egyetlen világi eszköz, ami segíthet rajtunk” – fogalmazta meg, majd hozzátette:

Hírdetés

Horváth Gézához hasonlóan Luky János is úgy gondolja, szükség van a védőoltásra.

– árulta el a barsendrédi helytörténész.

Amint arról tegnapi sajtótájékoztatóján Marek Krajčí egészségügyi miniszter beszámolt, február 13-ától fokozatosan mintegy 40 ezer pedagógus kaphatja meg a vakcinát. Ez természetesen azokra az oktatókra vonatkozik, akik a tantermekben megvalósuló oktató–nevelő munkát végzik.

Az oltás pártján van a nagyölvedi Alapiskola és Óvoda pedagógusa, Virág Erzsébet is:

Hasonlóan gondolkodik az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola pedagógusa, Bóna Tímea is, aki elmondása szerint az oltási terv közzététele után megdöbbenve vette tudomásul, hogy a pedagógusok a lista végén szerepelnek. Véleménye szerint az elsők között, még az újranyitás előtt kellett volna megkapniuk a vakcinát.

– fogalmazta meg Bóna Tímea.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »