Olaszországban “egyes szülő” és “kettes szülő” kerül a kiskorúak személyi okirataiba

Olaszországban “egyes szülő” és “kettes szülő” kerül a kiskorúak személyi okirataiba

A szülői jogállás efféle, genderista meghatározását már 2015-ben egyszer bevezette az akkori miniszterelnök, Matteo Renzi, majd négy évvel később Matteo Salvini belügyminiszter és stábja egyetlen nap leforgása alatt eltörölte a vonatkozó rendelkezéseket és újra Apa és Anya kerültek a 14 év alatti állampolgárok személyes dokumentumaiba.

A politikai viszonyok változása után újra változnak a szabályok is: Luciana Lamorgese jelenlegi belügyminiszter nem régen a parlamentben bejelentette, hogy a 14 év alatti állampolgárok dokumentumaiban az eddigi anya és apa megnevezést az egyes és kettes számú szülő meghatározás váltja fel. A miniszter az intézkedést azzal indokolta, hogy az Európai Unió szabályozásához kívánnak igazodni. Egyébként a módosítást az ország személyi adatvédelemért felelős ombudsmanja is támogatja. Az olasz LMBT-közösség szóvivője, Fabrizio Marazzo bár örömmel üdvözölte a változást, de felrótta a kormányzatnak, hogy „másfél év kellett a baloldali kormánynak, hogy politikai bátorsága legyen az LMB-családok gyerekeinek újbóli elismerésére”.

Hírdetés

Matteo Salvini

Ugyanakkor Matteo Salvini, az ellenzéki Liga párt politikusa úgy reagált, hogy az Olaszországban zajló egészségügyi vészhelyzet és kormányválság közepette a jelenlegi belügyminiszter „azzal tölti az idejét, hogy eltörli az anyát és az apát”. „Minél előbb leváltjuk ezt a kormányt annál jobb” – tette hozzá. A jelenleg tetőző kormányválság valóban akár azt is előrevetítheti, hogy az országban kivételes gyorsasággal változó politikai erőtérben hamarosan újabb kormányváltás következhet be.

Forrás: MTI 


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »