Olaszország a kötelező oltás bevezetését fontolgatja

Olaszország a kötelező oltás bevezetését fontolgatja

Nyitókép: Reuters

Amennyiben ősz elejéig nem lesz beoltva a polgárok legalább 80 százaléka, az olasz kormány fontolóra veszi a kötelező koronavírus elleni oltást – jelentette ki Mariastella Gelmini, regionális ügyi miniszter. Elmondása szerint a közigazgatásban dolgozók biztosan nem fogják tudni elkerülni ezt a rendelkezést.

Walter Ricciardi, az olasz egészségügyi miniszter tanácsadója szerint a COVID-igazolványok kiállítását is szigorítani kellene.

Véleménye szerint az igazolványt csak azoknak szabadna kiállítani, akik be vannak oltva vagy átestek a covidon. Az igazolványt jelenleg azok is igényelhetik, akik 48 órás PCR-tesztet tudnak felmutatni. Ricciardi úgy véli, ha szigorítanának az igazolvány kiadásán, akkor több embert tudnának rábírni az oltás beadatására.

Hírdetés

„Nehéz elképzelni, hogy a koronavírustól úgy fogunk tudni megszabadulni, mint a himlőtől. A cél inkább az, hogy csökkentsük a fertőzés átadását és a fertőzöttek számát. Ezt pedig csak akkor érhetjük el, ha a népesség 95 százaléka be lesz oltva“

– jelentette ki a tanácsadó.

A 60 millió lakossal rendelkező Olaszországban teljes oltottsággal 36 millió lakos rendelkezik, ami a polgárok 60%-át jelenti.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »