Leégett egy lakóház (Kommandó)

Leégett egy lakóház (Kommandó)

Tűz ütött ki Kommandó szélén az egyedül élő 58 éves Csoma Attilánál tegnap kora délután. A helyszínre érkező hivatásos tűzoltók már csak a ház romjait találták, s az imitt-amott izzó, üszkös gerendák, illetve a senyvedő tűzfészkek eloltásával akadt csak dolguk.

Amint a helyszínen megtudtuk, a ház nem sokkal déli egy óra után borult lángokba, elsőként a kommandói önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, ezt követően körülbelül másfél órára a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség hivatásos tűzoltói is megérkeztek három tűzoltókocsival, amelyből egy magas létrával is fel volt szerelve, ugyanakkor egy SMURD-os rohamkocsi, illetve a kovásznai polgári tűzoltóság kocsija is a helyszínre érkezett. Ezeknek azonban már sok dolguk nem akadt, ugyanis a helybéli önkéntesek eloltották a tüzet és a lángoknak egy közeli villára való átterjedését megakadályozandó, markológéppel szétszedték a ház üszkös romjait.

Hírdetés

Az 58 éves Csoma Attila szegényes körülmények között egyedül élt a falu szélén található egyszobás lakásban, elmondása szerint nem tudja, mitől gyúlt meg a ház. A kályhában tüzet gyújtott délelőtt, délben egy kicsit ledőlt, s egyszer csak azt vette észre, hogy ég a ház, mondta a láthatóan megijedt férfi, aki azt is közölte, hogy az iratai közül csak a személyazonossági igazolványát és a katonakönyvét sikerült megmentenie, volt egy kevés megspórolt pénze is, az benn égett a házban.

Az utóbbi években ez a harmadik pusztító tűz Kommandón. 2017. január 9-én a Horn Dávid Általános Iskola, 2022. január 23-án pedig egy sorház égett le, melynek következtében 8 lakás 19 lakója maradt födél nélkül. Azóta mindkét épületet segélyekből újjáépítették.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »