Olaf Scholz szerint a svájci békecsúcs egy diplomáciai cserje

Olaf Scholz szerint a svájci békecsúcs egy diplomáciai cserje

Olaf Scholz német kancellár szerint a svájci Luzernben ma kezdődő kétnapos békekonferencia egy „diplomáciai cserje”, amely magában rejti a békés megoldás lehetőségét.

„A nagy kérdés természetesen az, hogy hogyan érhetünk el egy korrekt és igazságos békét – ez egy diplomáciai cserje, amelyet most öntözünk, hogy növekedni tudjon” – mondta Scholz a német ZDF televíziónak szombat reggel.

A német kancellár az interjúban azt mondta: Ukrajna számára világossá tették, hogy támogatást fog kapni. Ugyanakkor üzentek Putyinnak is, hogy feleslegesen vár arra, hogy a támogatás csökkenni fog.

Hírdetés

„Most teljesen biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog.”

– húzta alá Olaf Scholz. A német kancellár látásmódja szerint Vlagyimir Putyin javaslatai a béketárgyalások megkezdésére nem vehetőek komolyan: Mindenki tudja, hogy ennek „köze van a Svájcban zajló békekonferenciához”.

„Ugyanakkor azonban Putyin azt is elárulta, hogy valójában mire törekszik: a klasszikus imperialista területhódításra. Ennek érdekében nagy katonai erőt vetett be, és brutális háborút indított.” – mondta Olaf Scholz.

Körkép.sk. ZDF.de nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »