„Növelte támogatóinak számát a Vajdasági Magyar Szövetség”

„Növelte támogatóinak számát a Vajdasági Magyar Szövetség”

Az eddigi adatok szerint 6 képviselőjük lesz a szerbiai parlamentben – nyilatkozta dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.

A Vajdasági Magyar Szövetség valóban győzött a szerbiai választásokon, mert köztársasági szinten sikerült megőrizni, sőt növelni a párt támogatottsági szintjét – nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában dr. Pásztor Bálint. A VMSZ megbízott elnöke elmondta, hogy szavazatszám tekintetében számos köztársasági szintű párttól, politikai szereplőtől sikerült jóval több voksot szerezniük.

Olyanokat előztek meg mint Vuk Jeremić, vagy Čedomir Jovanović tömörülései, vagy a Szerb Radikális Párt. Ez pedig egy regionális magyar párt számára győzelmet jelent – fogalmazott a politikus.

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, VMSZ: „A Vajdasági Magyar Szövetségre minimum 64 ezren adták le a voksukat. Ami azt jelenti, hogy a másfél évvel ezelőtti parlamenti választásokhoz képest 4 ezerrel szereztünk több szavazatot. Ami azt jelenti, hogy abszolút értelemben is növelni tudtuk a szavazatszámunkat. Ez azért fontos, mert folyamatosan vannak olyan károgók akik azt mondják, hogy nincs már itt senki, senki nem érdeklődik már a vajdasági magyar közösség jövője iránt, le mondhatunk magunkról, le kell mondanunk magunkról. Mi úgy gondoljuk a Vajdasági Magyar Szövetségnél, hogy nem szabad nem, hogy lemondani a magyar közösségről hanem megtorpanni és elbizonytalanodni sem.”

Dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy államtitkárok szintjén továbbra is részt vennének a kormány munkájában. Szavai szerint erre azért van szükség, hogy számos területen folytathassák a megkezdett munkát. Példaként hozta fel az eddigi oktatási államtitkár munkáját. Ugyanis a hathatós érdekképviselet és munka eredménye, hogy öt fővel is megnyílhatnak osztályok.

The post „Növelte támogatóinak számát a Vajdasági Magyar Szövetség” appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »