Nőket futtattak Ausztriában a „navajonkik” – a keresményüket elszedték tőlük

Nőket futtattak Ausztriában a „navajonkik” – a keresményüket elszedték tőlük

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik két nőt vettek rá prostitúciós tevékenység folytatására Ausztriában.

Hírdetés

A vádirat szerint az Ausztriában és Németországban örömlányokat futtató egyik vádlott még 2018 nyarán ismerkedett meg a sértettel. A nőnek szerelmet ígérve rábírta arra, hogy Ausztriában szexuális szolgáltatásokat nyújtson. Hamarosan azonban az így szerzett bevételének felét, majd később még ennél is nagyobb hányad átadását követelte, ezért a sértett hazaszökött. A férfi 2021 augusztusában ismét rávette a sértettet arra, hogy utazzon ki. A kiszolgáltatott helyzetben lévő, éhező nőtől ekkor a vádlott társa vette el fenyegetéssel a teljes keresményét. A sértett végül az osztrák rendőrségtől kért segítséget.

A vádlottat és társát a főügyészség azzal is vádolja, hogy 2021 augusztusában, Ausztriában egy másik nőt – a vádlott társ élettársát – is örömlányként foglalkoztattak, elhatározva, hogy keresményén megosztoznak, azonban a rendőri fellépés ennek szintén véget vetett.

A főügyészség a vádlottakat két rendbeli, minősített emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésével, társát zsarolással, míg mindkettejüket társtettességben elkövetett, minősített kerítés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő, illetve más ügyben jogerős szabadságvesztést töltő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »