Női kézi-vb: tiszta európai csoportba került a magyar válogatott

Női kézi-vb: tiszta európai csoportba került a magyar válogatott

Castellónban kisorsolták a 2021-es spanyolországi női kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott a E-csoportban szereplő négyesben kapott helyet Németország, Csehország és Szlovákia mellett.

A december 2. és 19 között rendezendő világbajnokságon már nem 24 csapat vesz részt, hanem 32. A csapatokat nyolc darab négyes csoportba sorsolták, innen körmérkőzés után a legjobb három megy tovább a második csoportkörbe, ahol hatos csoportokat alakítanak ki – írja a nemzetisport.hu.

A magyar válogatott – ha továbbjut – a középdöntőben a Dánia, a Kongói DK, Tunézia és az Ázsia-bajnokság győztese közül három válogatottal találkozik.

Hírdetés

Az alább látható csoportokban szereplő nemzetek a kalapok erősségének megfelelő sorrendben szerepelnek. A mérkőzéseknek Granollers, Torrevieja, Llíria és Castellón városa ad otthont.

25. NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SPANYOLORSZÁG (2021. december 2–19.) CSOPORTKÖR A-CSOPORT: Franciaország, Montenegró, Angola, Szlovénia B-CSOPORT: Orosz csapat, Szerbia, Kamerun, Lengyelország C-CSOPORT: Norvégia, Románia, ázsiai kvalifikáció harmadik számú továbbjutója, ázsiai kvalifikáció negyedik számú továbbjutója D-CSOPORT: Hollandia, Svédország, észak-amerikai kvalifikáció első számú továbbjutója, ázsiai kvalifikáció ötödik számú továbbjutója E-CSOPORT: Németország, MAGYARORSZÁG, Csehország, Szlovákia F-CSOPORT: Dánia, ázsiai kvalifikáció első számú továbbjutója, Tunézia, Kongó G-CSOPORT: Horvátország, ázsiai kvalifikáció második számú továbbjutója, közép- és dél-amerikai kvalifikáció első számú továbbjutója, közép- és dél-amerikai kvalifikáció harmadik számú továbbjutója H-CSOPORT: Spanyolország, Ausztria, közép- és dél-amerikai kvalifikáció második számú továbbjutója, ázsiai kvalifikáció hatodik számú továbbjutója

nemzetisport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »